Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesCykelLivsstil

Nya siffrisar, gamla siffrisar – hej 2016.

Nya siffrisar, gamla siffrisar – hej 2016.

Hej nytt år. 2016. Fina siffrisar, även om perfektionisten jag (och min mamma, som valde att skriva in nyfödda mig som 85 trots att hon kunnat välja 86) förstås föredrar siffran 5 framför 6. Men det är bara att gilla läget och vänja sig vid att skriva 2016, som vänjer man sig vid ett nytt efternamn, om man gifter sig eller byter efternamn till nåt snyggare eller passande. Fan va jag svamlar… I alla fall, jag hade ett fint nyårsfirande. Först traditionsenliga fika och biobesök (Himlakropparnas konflikt har jag för mig filmen hette), sedan en masse fisk och gott hemma hos pärona på ön, sedan ölskål med Larsa, Tony och ett gäng hundra andra på Slaktis och sedan dans i timmarna fem – hela 40 000 steg vart det! På nyårsdagen lekte jag med brorsans Lego, mitt Lego (fick Unikitty-landet <333) får jag vänta med tills jag är lite piggare. Fint va? Tänkte visa er alla födelsedagspresenterna (ty. så. grymma) snart faktiskt men måste vänta tills jag fått hem de två sista, kanske redan ikväll!

Nu är i alla fall bloggskrället igång igen. Och benen likaså – körde en helepisk nästan-bonka-runda igår, kanske årets vackraste hittills?

Men innan jag berättar om den blickar vi tillbaka på mitt cykelår 2015 ihop med denna illustration som tredjepartskompisen Veloviewer åstadkommit ihop med Strava:

ladda ned

Finfina data eller hur? Säger egentligen inte ett större smack om jag får säga det själv, eller väldigt lite i alla fall. Eftersom jag tränar både landsvägscykling och cykelcross så bryr jag mig lite mindre om miltalet, max ride time osv. än träningsfrekvensen och -kvalitén, även om kilométrage förstås aldrig får förringas i en sport som cykling. Där finns det en del brister. Pga. ett gäng faktorer – vissa mer försvarbara än andra – så hinner jag inte alltid träna så systematiskt som jag önskar jag kunde. Så om det finns ett stort tränings*mål 2016 så är det just detta – att frekvenskurvan ska sluta oscillera så satans. Jag vill träna kvalitativt, och jag vill träna mer systematiskt. Jag vill ha färre gluggar, färre sjukstugedagar. Det kommer att kräva en hel del omprioriteringar men så värt eller hur?

Nu ska jag dra i mig ett gäng karelska piroger med skirat smör och hallonsylt till, i brist på lingonsylt förstås och dra sedan ut på en snöig promenad till kvalitetsaffären Netonnet. Ikväll blir det cykelgym och sedan SM-möte med VCK. Puss!

*vad mina tävlingsmål är tar vi i ett eget inlägg, om vi törs, tänk om jinxas etc.! Men avslöjar om ni ber snällt så klart.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.