Cykelkatten

Afterbike, afterglow

23521112613_029671e87f_o

För att hålla värmen i fötterna
är det bra att då och då hoppa av och springa / skutta runt på vägen.
Eller spurta, intervalla.

Blodcirkulationen måste varva hela tiden.

23852248800_ba4526cd05_o

Skogen var som en tapet.
Gratis tapet.

23780044149_67bd989761_o

Skippa dyra rougemärken och sluta ha ihjäl rödbetorna.
– 11 fixar kindblossan som gör en så snygg! ^^

23852242450_a1d14f1b7d_o

Som den äkta badassvinterhoj alu-Cuben är så är den full av skit.
Utanpå alltså – lagren och sånt måste hållas  extra virgin.

Alltså det finns vägar och så finns det ovägar. Och det är ovägarna som är roligast, de med blankast vitast snö, med så få människospår som möjligt, bara små hartassarna och en och en annan brunplupp från något mindre blygsamt vinteraktivt djur syns ibland. Men även de om sommaren mosiga sandgrusvägarna, nu är de täckta med en nätt snöhinna. Under är det förrädiskt – men det gör det hela mycket roligare också.

Igår körde vi årets första och lätt vackraste runda. Solig, mjuk, nästintill vindstilla. Som ni ser på korten så fick Ridleyn sin välförtjänta vintervila hemma och fram steg alu-Cuben för för att åter dubbas till min vinterriddare!

Helt ärligt vart det skönare med dubb. Även om underlaget gick att ta sig an genom att helt enkelt sänka trycket så gick inte det mentala dubbövertaget att underskatta. Jag vart en trögare (no shit, på aluminiumhoj och med dubbdäck, mardrömssiffror för alla weight weenies!) men betydligt tryggare cyklist.

Rundan slutade med något som kunde likna en bonk men ändå inte riktigt fast ändå rätt så nära men ändå drägligt. Kändes skönt att vara tillbaks på banan.

Nu drar jag till gymmet och coreograferar en sväng, puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.