CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Allmänt om träningCykel

Åh åh å gymface of mine

Åh åh å gymface of mine

gymface

Mitt gymmande fortsätter (och gör det förhoppningsvis hela vintern och våren ut)! Igår körde jag och coach Tony ben och bål. Jag började med att ro upp pulsen och sedan gick vi direkt på upphoppen. Det tog ett tag för skallen att få in upphoppstänket (man måste vara ruggigt koncentrerad annars kan man slå i benen!) men sedan gick det fint, även om jag inte vågade hoppa alltför högt. Men benen kändes spänstiga och ett av årets gymmål blir förstås att öka upphoppshöjden successivt. Tydligen ska man inte sikta på att hoppa många gånger utan på att hoppa färre men riktigt högt. Grym explosivitetsträning! Efter upphoppen försökte vi oss på ett par proffsomtyckta gymstångsövningar, men ska inte beskriva dem detaljerat än eftersom tekniken är inte riktigt satt ännu. De är i alla fall snodda från ett proffsprogram och allt som kommer från proffsen är ju sant, det är lite som med Internet det… Nä men skämt åsido så är det både roligt och utvecklande att inspireras av de duktiga cyklisternas träningsupplägg. Efter våra skivstångslyft körde vi fyrbenta knädrag (alltså beskriva gymövningar… inte min starkaste sida) ner till maskinrummet och utsatte oss för klassiskt benlidande. Avslutade med bålrotationen. Jag vart svettig men lite starkare tror jag.

Nu ser jag redan fram emot nästa gymsession! Tanken är att vi så småningom ska spika vinterns träningsprogram och jag vet att det kommer att göra så härligt himla ont. På något sätt vill jag också mäta min gymprogress. Strava är fint för oss cyklister men värdelöst när man gymmar så jag tror jag ska kitta upp mig på en riktig träningsdagbok i papper för mina framtida barnbarn att hitta i byrålådan.

Loggar ni eran gymprogress? Hur gör ni då, kör ni pappersdagbok eller någon bra och enkel app? Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. Lyxigt med coach! Jag loggar i Strava (har en Garminklocka och kör efter puls på gymmet också). Jag skriver in toppresultaten i de stora basövningarna (marklyft, knäböj, bänkpress och chins) i kommentarsfältet, det tycker jag räcker. De andra övningarna är ju ändå bara till för att bli starkare i basövningarna ;)

  2. Lite dagbok, efter ett tag kommer man ihåg. Kör maxpass nu och då för att känna efter, dom skriver jag upp.

  3. Jag loggar inte. Gjorde det back in my funbeat glory days men nu orkar jag inte med det. Du kommer att vara i helt awesome form efter allt gymmeligym!

  4. Loggar all min träning (cykel, löpning, gym – allt) i ett excelark, nörd som jag är. Där skriver jag en kommentar till passen, och för gympassen innebär det att skriva ner vilka vikter jag tagit. Inte allt för avancerat, men lite lättare att minnas och se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.