Cykelkatten

Katja om träning, friluftsliv och livet


Katjas festiva kalender lucka 13-17 ~ Benrakarguide med benefits

23695294742_a6469209cd_o

Mina benrakningsfavoriter:
Rakkräm från Weleda och bästa hyveln Mach3
(som vibrerar också, skön känsla mot benen).
Fast nu är jag sugen på en sådan!

Hej. Dagens kalenderlucka är lika ytlig som cyklistbenen – trots att det är musklerna inne i dem som räknas så är det ändå utsidan som flashas och beundras. Idag bjuder jag på fem finfina tips på hur du får dina spiror silky smooth. För trots att det är vinter därute så är det ändå sommar och berg i cyklistsjälarna våra eller hur? Varje tips är kryddat med varsin het låt som sig i min kalender bör. Vi kör.

♫ 1: Värm upp – men inte för länge 

Det kan te sig som en självklarhet eftersom man oftast rakar benen i den varma duschen men ändå – hur skönt det än är att känna blodkärlen dra ihop sig och känna pirrigheten – undvik kallt vatten när du rakar benen. Det varma vattnet softar upp stråna. Men värm inte upp för länge – huden sväller då upp och gör att bladet inte kommer lika nära strårötterna.

♫ 2: Stycka upp benen

Vissa dagar har man tid och njuter av benrakningen. Ibland har man lite mer bråttom. Därför kan det vara bra att dela upp benet i ett gäng delar typ baksida vad, vänstersida vad, högersida vad, framsida vad, knä och beta av de delarna i en fin ordning. På så sätt undviker man glömma någon del och gå runt delfluffig och missförstådd. Och så tilltalar ordningen varje cyklists inneboende perfektionist.

♫ 3: Sätt gränserna i förväg

Hur högt upp vill du – och törs raka? För mig som är inte speciellt hårig av mig så är det en icke-fråga. Låren är hårfria. Är man dock en hårig person så bör man ändå fundera på om man inte ska gå hela vägen upp. Att raka så att linjen är hårfri är en självklarhet – men förr eller senare tar du av dig bibsen och helt ärligt, det är ju snyggare med helrakat hela vägen upp än med ryahorts aight? Men det är alltså upp till er ändå. Det kan vara drygt att raka hela vägen upp också, vissa upplever problem med hårsäckarna och så. Men följer man tips 4 och 5 så tror jag det löser sig. Nu vet ni i alla fall vad jag tycker.

♫ 4: Skrubba

Hur mycket det än smärtar att skrubba bort den surt förvärvade benbrännan så är det faktiskt så att huden mår bäst av att ömsas då och då. Vill man vara riktigt simpel så är det bara att langa fram vanligt strösocker, blanda med lite honung och random olja och sen bara gneta på. Är man lat eller vill stödja skönhetsindustrin så köper man någon skön fabrikstillverkad skrubb, till exempel (något för klämkäcka för min stelmonokroma stil) cyklistklassikern Muc-Offs duschvariant eller någon annan skrubb med lite grövre korn (ju grövre desto skönare för benen lovar jag).

♫ 5: Smörj in 

Det är så himla lätt att glömma det. Det i vissas ögon något överdrivna momentet med att smörja in benen efter rakningen. Men helt ärligt, du är redan körd som rakar benen. Har du kommit så långt i din utveckling att du rakar benen så kan du väl lika gärna göra det fullt ut eller hur? Undvika torrhet och irriterade hårsäckar. Det skönaste är att smörja in benen i något lätt, mintigt och fräscht. Något som får dem att kännas pånyttfödda och redo för nästan vad som helst. Här är några sjyssta (med betoning på naturligt sjyssta) aftershavesalvor värda att testa om man är less på mainstreamlotions från random butikshylla:

* Raphas Post Shave Lotion (doppeldusch-style, passar även fejset!)

* Medevisalvans motalatillverkade lavendellotion (som även sägs avskräcka mygg, bara en sådan sak!)

* Ursa Majors Face Balm (som också passar benen, doften ska vara gudomlig har jag hört)

* Det legendariska märket Baxters Shaving Tonic för både pre- och postshavemys (Velominati tjatar jämt om den, någon som ska till USA snart och kan handla hem en flaska?)

* Min stora prisvärda favorit – Urtekrams Aloe Vera kroppslotion. Len, sval, går in lätt. Har ni några favoriter?

Vi avslutar dagens kalenderlucka men den sämsta och ostigaste benrakarlåten av dem alla. Seriöst, did I shave my legs for this? Puss!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om bloggen och katja

Sedan 2012 skriver Katja om cykel, träning, friluftsliv och livet.