Cykelkatten

Afterbike, afterglow

23488700495_e76ff51da6_k

God morgon!

Så här glad ser jag tydligen ut när jag inte bara pallat iväg mig till gymmet utan även uppriktigt njutit av att styrketräna. Nu var det i förrgår (igår simmade jag) men tänkte berätta ändå ty stolt.

Eftersom det var första gången sedan förra vintern och under säsongsvilan så motstod jag frestelsen att ens värma upp på en spinningcykel. Istället så trampade jag upp pulsen på en sådan där förbränningsmaskin alla snygga tjejer brukar stå på. Kände mig snygg fram till nästan avkastad pga. inte riktigt grejade styrningen. Kallsvett plus varmsvett och så var jag plötsligt varm och redo.

Jag började kvalitetspasset med tvåtusen meter rodd. Normalt kör jag femtusen men var småsliten sedan crosshelgen och så fyllde rodden mest ett nöjessyfte. Älskar maskinljudet och min spegelbild – den roende människans rörelse är en vacker en. Skulle faktiskt kunna tänka mig börja med äkta rodd som sidohobby.

Men tillbaks till gymmet. Efter rodden var min tanke att ge det cykelstela överkroppsskrället en rejäl omgång. Följande maskiner (i alla fall de jag kommer ihåg och i ungefär den ordningen jag kommer ihåg) körde jag:

Axellyft med raka armar

Axelpress

Bänkpress

Latsdrag

→ Kramplyft (eh… ab crunch)

Sittande rodd (baksidan axlar)

→ Sittandes baksidescurl (kunde inte låta bli benen i alla fall)

Rygglyft med vikt

→ Sidorygglyft med vikt.

Körde tre set med tio reps/set, ökade belastningen lite inför var tredje set. Övningarna gjorde underverk för min trötta överkroppsbaksida! Under vinterträningsperioden kommer jag förstås att styrketräna mer cykelstyrkespecifikt, både med och utan maskiner. Men även om jag inte vill bygga synliga överkroppsmuskler så kommer jag att fortsätta ha lite överkroppsinslag i programmet för att göra det lättare för kroppen att skadefritt bygga på där det behövs och för att det helt enkelt är jäkligt skönt för hållningen och fint för silhuetten.

Ni som cyklar, tränar ni också överkropp (förutom bålen) och vilka övningar gör ni då?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. Rodd är ju fantastiskt kul! Det kan bara rekommenderas faktiskt. Att det är galet bra helkroppsträning är ju dessutom en positiv bieffekt. :-)

  2. Jag tränar crossfit som komplement till cyklingen. Där får man lite av varje när det kommer till styrketräning. ;) Mycket skivstång och fria vikter. Det gillar jag. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.