Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Mellan rundorna

Utflykten till Sundbyholm.

Utflykten till Sundbyholm.

IMG_1893

Igår tog jag ut lillebror på utflykt till Sundbyholms slottsmiljö. Själva slottet är inte mycket att hänga i granen, tråkig fyrkantig kåk med hemsk akustik i matsalen, men naturen runtomkring är fet och innehåller okonstlad glans, grace och elegans.

IMG_1854

Vi hittade massor med musselskal. Själva musslorna är döa och urtvättade sedan länge men skalen är kvar, skimrar i sina olika pärlemorstoner, bjuder på tallbarr och andra hemligheter och reflekterar det tunna ljuset. Precis som rosorna är sötvattenmusslorna som snyggast halvdöa och torra.

IMG_1861

Vi hittade också en raphabjörk, très photogénique.

IMG_1868

De få svamparna som hade klarat sig undan kantarellarmén såg vackra men oaptitliga ut.

IMG_1870

Mälarvågorna som omringade naturreservatudden vi utforskade manade snarare till fullvåtdräktskajakpaddling än bad, även om lillebror flera gånger undrade om det verkligen, verkligen var för kallt för att bada.

IMG_1872

Så vi vände oss bort från havet Mälaren och fick både vinden och det gyllene lövregnet i ryggen.

IMG_1859

Allting blev ju gyllene så fort solen tittade fram!

IMG_1864

Även om novembersolen är mer åt ledhållet – lite vitare, lite mer energisnålt.

IMG_1857

Och sedan sa solen hejdå för ett tag och drog sig bort mot skärgårdsöarna och jag tittade ut mot Mälaren en sista gång.

IMG_1892

Drog mössan över öronen, tog brorsan i handen och lämnade slottsmiljön och udden för den här gången. Jag hade fått mig den välbehövliga lugna stunden och resten fick komma an bäst den ville. Brorsan hade lekt av sig i sin älskade Naturen, ett måste för en skolbänkad stadspojk tycker jag.

Jag är en promenad- och historiejunkie och tror stenhårt på att man som människa bör vistas i det som är gott och vackert för att kunna skapa gott och vackert. Särskilt i tider när ödet jävlas med en äkta ödet-style så är skönheten värdefull.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.