Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CX och gravel

Äntligen lera!

Äntligen lera!

DSC_0471

Vi har haft en fantastiskt höst hittills, det ska jag inte säga något om. Torr, varm och med många härliga soltimmar. Och som vi blivit bortskämda märkte jag igår då vi rullade ut på kvällen och så började det regna och vi nästan sammanbistrade innan vi hamnade uppe på den av skogen skyddade, självdränerande rullstensåsen.

Fördelen med den torra varma hösten har också varit att jag inte blivit sjuk lika ofta. Det beror kanske även på att jag har blivit bättre på att äta, byta om till torrt och verkligen vila mellan varven men också för att jag inte behövt cykla runt i iskall, blöt lera upp till skinkorna som under de flesta tävlingarna förra crosshösten.

Det finns dock en nackdel med den braiga hösten vi har haft – det har varit alldeles förr torrt och alltså liiite småtråkigt på vissa crossbanor. Just vår sandiga hemmaarena Groopen har väl inte direkt påverkats av regnbristen – där är det ungefär lika torrt oavsett vattenmassorna, förutom vissa partier i skogen kanske, men till exempel den gräsiga och studsiga stockholmsbanan (den som årets SM kördes på) hade tjänat mycket på att vara lerigare och halare. Blir ju klart roligare och mer utmanande då. Även om Alingsås förra året kanske var i det blötaste laget, man typ drunknade och blev av med skorna i den bruna sörjan i vissa partier, men hellre det!

I helgen kör vi ju Sjöängscrossen x 2 nere i Eksjö, en bana jag bara hört talas om och som jag är väldigt nyfiken på. SMHI lovar mulet väder men banan blöt nog upp nu under veckan. Hur som har jag hört att gegga utlovas. Nu har det regnat här i Västerås med så jag ser fram emot att träna på geggstyrning och vurpavvärjning på kallecrossarenan ikväll.

Lerpuss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.