CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesCykelLivsstil

Brewcycle, Mt. Tam och annat lördagsgodis.

Brewcycle, Mt. Tam och annat lördagsgodis.

God morgon! Här kommer en karamelldoftande papperspåse lördagsgodis.

brewcycle_booking

Brewcycle! Först så gillar jag namnet. Lite som bromance, eller unibrow för den delen. Som ni kanske ser så är brewcycle ett ölhak med trampor. Drick bärs och trampa på så kommer ni nåvart. I USA dvs, vi har ännu inga brewcycles i Sverige (men vi har MOVEBYBIKE å andra sidan – och det är inte så illa det heller, nästan bättre till och med). Låter kul men jag undrar – måste piloten vara nykter, är det som under Big Power Meet i Västerås liksom, att nån stackare måste va straight? Jaja. Förarn kan säkert ta sig en alkoholfri brewdog eller två.

State_Bicycle_Co_SSCX_Cyclocross_Warhawk_Navy_Maroon_Gold_1

Den här singelhastighetscykelcrossen (ffs, säg bara SSCX) från State! Jag har ju lovat mig att förr eller senare kitta upp mig på en värdig caféracer men i dessa sadistiska is- och grusförhållanden så är en cafécross ett bättre alternativ. Det jag gillar med denna kompis är att den ser hård men ändå bubbelgumm-ish ut. Och så matchar i alla falla halva ramen till min favvofärg på läppstiftet. På b-sidan – verkar inte gå att beställa till Sverige. Men (popup)fönstershoppa kan vi ju alltid göra eller hur?

zoom

Dessa resort collection-doftande brills från POC. Trodde aldrig att jag skulle tipsa om några glasögon från POC – haters gonna hate men till skillnad från deras urläckra cykelkläder så är deras cykelglasögon ändå lite väl extremsport typ slalom för min smak. Däremot är POCs offbikebrillor riktigt läckra och just denna modellen Wonder påminner om mitt stora dreggelobjekt från Karen Walker. Matchas med min marinblå yolandetröja och en kort lite för tight över cykellåren jeanskjol.

mt-tam-socks-2_1024x1024

Ok, är det lördagsgodis så är det. Jag är inget fan av skojsiga sockor (eller skojsiga kläder eller cyklar för den delen med). Jag kan bokstavligen rata en annars trevlig dejt om han har ett par skojsiga sockor på sig. Det är typ som underkläder med Snobben på. Totalt avtändande. Men jag kan inte motstå dessa Mt. Tam socks från amerikanska Ornot. Kanske är det för att de lyckas se somriga ut utan att vara skojsiga eller så har det att göra med att jag känner mig snuvad på sommaren i år. Hursom, ett par sådana sockor i kritvita simpla racerskor och ett solindränkt berglandskap i bakgrunden så är jag din. I alla fall i teorin.

FEMMEEU15FWWENDON_W_AMEL001_BLABLA_1

När vi ändå är inne på de nedre delarna så älskar jag dessa sneakers från franska le coq sportif. Jag gillar den nätta plastigheten och jag gillar den vita stuckaturnuansen. Det finns stora likheter mellan klassiskt cykelmode och tennismode och min offbikestil är nånstans mittemellan. Det är så värt att ha ett par riktigt sköna bekväma (ja, jag är snart trettio) skor att ha på sig mellan rundorna eller om man råkar hamna på prispallen – så varför hålla sig till det något begränsade podium shoes-utbudet när det finns hela den stora sneakersvärlden att ta av?

Nu drar jag och brorsan till Sandviken och Frida – det blir ingen cykling idag men icke-desto mindre en masse uteliv. Ha en grym lördag så hörs vi snart. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Du har länkat fel State-SSCX, det är ju en thunderbird man vill ha! :) Dock finns den ju bara i småsstorlekar :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.