CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesLivsstilMätta cyklisten

Mätta cyklisten: Provlagning ur Vélochef

Mätta cyklisten: Provlagning ur Vélochef

20982773913_a969db6079_k

För ett tag sedan fick jag hem Team Sky-kocken Henrik Orres ursnygga kokbok Vélochef, tack snälla Henrik och förlaget förstås. Igår hade jag min nytränade cykelhälft Anna över på middag och vad passade då inte bättre än att provlaga ett av bokens smarrens recept? På dagen hade jag handlat ingredienserna till den här rätten:

20981085734_f7fe466956_k

Eftersom vi skulle laga rätten à la vegan bytte vi ut kycklingbuljongen mot ½ grönsaksbuljong och ½ svampbuljong och skippade parmesanosten men la istället till ett par goa sojaschnitzlar i proteinsyften.

21416975149_8048327d61_k

Vi började med att hacka allt som hackas skulle! Dvs. charlottenlökarna, champisarna och vitlöken (som inte finns med i receptet men kom inte undan levande i alla fall).

21577727306_9b2e8b3582_k

Sedan fräste vi allting i en masse olivolja i grytan! För att få ur vätskan ordentligt strödde Anna på lite hjälpsalt. Sedan tillsatte vi buljongtärningarna, risottoriset och vattnet. Och lät stå och kokas och ha sig ett gäng-tjugofem minuter för att sedan smakas av med salt, peppar och så en liten skvätt citronsaft.

21592567062_0910cdeb86_k

Under tiden öppnade jag en kall samt en undanställd flaska gårdsolivolja direkt från nån flott odling vid Gardasjön. Köpt under förra sommarens träningsläger i gardabergen förstås. Gårdsolivoljan fick åka ner i stekpannan och göra den isärdragna (hehe, börjar låta som en annan stroppig kypare) ostronskivlingen stekt och frasig. Skivlingen fick sig också en omgång salt.

20982789243_f469f22d02_k

Samtidigt kokades sparrisen – vårt självutnämnda tillbehör – in i det lenaste.

21577741346_fa1f854b87_k

Och så blev det plötsligt klart att serveras! Så voilà – champinjonrisotto, toppad med frasig ostronskivling och persilja, med gröna saltiga kokta sparrisar bredvid, ett glas franskt till och så denna skiva på mjuk volym i högtalaren. Så himla enkelt och gott, tack Vélochef och puss på er.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.