Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Skogen, din klorofyllfyllda rackare alltid redo att omfamna min själ. När det var som kärvast med jobb och skit och tankar iveckan, när jag dämpat snyftade för mig själv i kvällsduschen, när jag insåg att det inte skulle bli nån tävling för mig nu på lördag, när beskedet åter bjöd på besvikelse, bjöd du på värmande ljud av pigga knastrande torrpinnar, sönder under mina gummistövlar

19952880403_12b2d01022_o

slybraket efter ett skrämt djur, möjligen en ungälg eller ett större rå

20547545216_8c7fbdc6e5_o

älskar-älskarinte-prästkragar på lillängen invid

20580323371_bf65c90a61_k

den fuktiga svalkan som nästan gick att dricka.

20387087489_7ca4703162_o

Gång på gång torkade du mina tårar och snoret under näsan och färgerna blev grannare och grannare jag är så otroligt tacksam.

Men nu pustar jag ut efter att ha lämnat ifrån mig arbetsbördan, tar av mig min betong(cykel)keps införskaffad under de välbehövliga danstimmarna i stan inatt, pumpar i lite luft i däcken och beger mig ut på någon av de skuggigaste landsvägarna här i krokarna. Det är hemskt hett ute, men jag har ju faktiskt skogen idag också.

Och på tal om skogen – lycka till alla ni som kör Cykelvasan idag! Må skogen vara snabb och glad mot er. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.