Cykelkatten

Afterbike, afterglow

16180360293_5b8b25bd41_k

Scotten inne i CycleOpsen.
Ett maka par inför hemmabikefitten ikväll!

Hej folks. Jag får ju tyvärr inte hem min racer förrän om ett par veckor (typ, har fortfarande inte fått nåt svar från bestellung ang. uppskattad leveranstid). Cross i all ära men det är lite kämpigt att hänga med snabbracergänget med min lilla tioväxlande tungsten med grova lerdäck. Dessutom måste min onda rygg “droptränas” – det är inte alltför långt kvar till bergaklättrar- och tävlingssäsongen och då vill jag inte att nån taskig ryggsmärta som ställer till det.

Vilken tur att jag har underbara vänner. Valle – som kanske är tio centimeter längre än jag – har snällt erbjudit sig att låna ut sin instegsScott, numera nyttjad som stadshoj, till mig så länge jag väntar på min tysk-italienare. Ja tack. Jag ska skruva och dona och anpassa den men sen ska du få den i nytvättat, vackert skick som sig bör. Vem vet, jag kanske polerar upp ringklockan och smör in kedjan när jag ändå är igång?

Så ikväll ska lill-Scotten beredas för helgens äventyr. Styrstammen ska bytas ut till den kortare och gubbvändas* och en hemma-bikefit ska genomlidas för att katjafiera hojen.

Det är med tillförsikt jag ser fram emot morgondagens distans-med-intervall-inslag-tur. Min rygg brukar inte gilla vårens första racerturer – ens hojandes min “snälla” roseracer med något kompaktare geometri. Med andra ord kan turen imorgon bli succé – men kan också sluta med att jag får tacka för mig, stanna till och massera ryggen och sedan lugnt trampa hem på egen hand. Jag kommer dock inte bli alltför ledsen av det – efter tre år med ryggstrul vet jag att det tar tid för eländet att vänja sig.

Skiter det sig helt med ryggen imorgon så får Scottens slicks åka på crossen inför distansturen upp till Norberg (ca 15 mil t/r) på söndag.

Tack Valle, du är en klippa och jag är skyldig dig minst två öl och en introquizkväll! <3

* att gubbvända är att vända styrstammen så den pekar uppåt istället för neråt och på så sätt minska ryggvinkeln. Man kan också lägga in spacers etc. men jag föredrar gubbvändning som första åtgärd. 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.