Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningCykel

Jumps, legkillers and douchebags.

Jumps, legkillers and douchebags.

Hej, har ju tidigare skrivit lite om min styrketräning men inte visat några bilder. Vanligtvis tar jag inte med mig mobilen (eller kameran) in på gymmet – träningstid är mediefri tid – men gjorde ett undantag igår och åstadkom ett gäng mobilbilder och en och annan instagramvänlig video.

Här är i alla fall ett urval av övningar jag och CK Valhall Elit-Tony som jag brukar gymma ihop med, har på onsdagsschemat: upphopp på bräda alt. box, knäböj med bulgarian douchebag, Ahlstrand-upphoppet (tydligen nåt Jonas Ahlstrand kör, nåt nytt vi har börjat med: man lastar på med tungt på axlarna, helst skivstång eller tyngre douchebag och så hoppar man upp explosivt och core-ish) och så standardryggböj.

Förutom det hanns det med baksida lårcurl (i maskin, ett ben i taget), tvåpunktsplanka och raka marklyft (fast till skillnad från styrkeprogrammet-gubben så stannar vi strax nedanför knäna och håller statiskt).

Inget märkvärdigt, dock djävulskt tungt. Ändock kunde jag inte lasta på som vanligt och köra lika många reps som brukligt igår. Min kropp är fortfarande helt picklad efter den lilla löprundan i måndags. Helt sjukt egentligen, att löpningen bryter ner min benmojo så. Kan i och för sig även bero på distansen i söndags och intervallerna igår. Nä, skyller på löpningen ändå.

För övrigt så undrar jag fortfarande – vem i hela universum bestämmer vad det är för hitz som spelas på Friskis-gym? De är inte dåliga som i icke-överensstämmande med min musiksmak. De är hemska eftersom de är typ, hurtiga miditechnomixar på kända redan usla mainstreamhits från 2000-talet. Så dyrt kan det väl inte vara med företags-Spotify?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.