Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CX och gravel

Min festliga cykel- och bushelg!

Min festliga cykel- och bushelg!

klubbdistansen

1. Jag glad i min favviga Yolande från Café du Cycliste
2. Eva på sin ursnygga Canyon-cross och glad Kent
3. Tony, troligen också glad i sin vindtäta Rapha (nej,
R mår inte illa bakom Tony, han spanar väl in nåt antar jag)

Hej folks, kör min klassiska helgrecap innan vi drar igång den här veckan.

I fredags jobbade jag tills jag nästan… äsch, inga såna detaljer men det blev en jobbig kväll i alla fall. Jobb mat sömn typ. Hann knappt softa innan jag föll ihop i sängen.

Men lördag! På lördagen vaknade jag pigg och varm och gröten smakade extragott. Här skulle det cyklas distans. Trots att det blåste råa vindar och jag la upp inlägget Lugnet före kantvinden samlades det ändå ett kanske tolvhuvudstort cykelgäng på vårt samlingsställe Berget. Pust tänkte jag, alltid skönt att vara fler cykelskallar mot vinden. Och om det behövdes! Den västmanländska vinden var lika pigg på oss cyklister som vi inte var pigga på den. Eller..? Jag blev nästan lite taggad på kantvindskörningen.

Ah ni vet ju den där inställningen: antingen så stönar man åh nej när man ser en backe eller så ropar man åh yes! när man ser en backe. Precis så är det med kantvinden…

…men efter tvåtimmars styrlindetuggande stönade jag ändå åh nej gu jag är nog trött men då var vi redan i Köping och så var det ju bara nån timme eller så hem – i medvinden dessutom. Det kändes märkligt att cykla asfalt på min lilla tungsten till cross men så kunde jag ju skylla lite på den också, när benen kved. Eller det är som Anna säger – en vill ju inte ha för bra grejer för då har man inget att skylla på.

+

kul att återse vissa klubbkompisar man inte sett på typ hela vintern
kul att inte vara enda icke-racercyklisten utan en i racer-, fulracer-, cross- och mtb-mängden

tråkryggen hade visst vilat sig ur form under den senaste månaden utan utedistans
benen tog säkert en timme på sig att vakna ur dvalan.

∑ här.

Väl hemma föll jag ihop i en liten katjahög i en timme men sen blev det dags att hoppa på tåget till Stockholm och äta min familj ur huset, typ.

Söndagen spenderades ute i södermalmssolen, i äventyrsbadet vid Skanstull samt ätandes tårta och drickandes fuskskumpa. Brorsan fyllde ju nio!

Och nu är det måndag och jag tänker cykla ikväll. Hade ni en bra helg? Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.