Cykelkatten

Afterbike, afterglow

16767020375_fdd463ceac_o

16580870759_54850219a5_k

Ni som har läst min blogg ett tag vet kanske att jag är en äggjunkie. Jag konsumerar otäckt med ägg och den vanligaste emojin jag använder är förstås den här. Skönt i och för sig att äggen man köper är kyckligfria… Uu nu svävar jag iväg igen. Jo!

På vintern brukar jag äta en masse tunga äggrätter. Jag rör ofta ihop rejäla, ostiga omeletter med diverse rester i. Det går fort, blir alltid gott (tänk bara på att köra på låg värme!) och man blir kalasmätt. Men nu på våren vill jag lätta upp äggätandet utan att sluta äta ägg så att säga. Så istället för tunga omeletter steker jag helt enkelt ett par ägg och serverar dem tillsammans med det-som-finns-grönt eftersom grönt blir så himla gott i kontrast till det smörigt äggiga. Paprika, grönkål, ruccola, morötter, you name it. Ibland lyxar jag till det med att äta under de vackraste av rosorna och tar en alkoholfri öl till. Sån himla trevlig direkt-efter-träningen-mellis, innan man har duschat, pustat ut och är redo för en rejäl middag senare på kvällen. Testa vet jag!

Du behöver:

Två-tre ägg
Några nypor riven ost (om man vill)
Salt och peppar
Smör eller rapsolja att steka i
Nåt simpelt men gott tillbehör
Grönsaker att smycka och vårifiera med
Öl eller torr (!) cider
Gott bröd om det finns hemma.

Så här gör du:

Köp eller få snittblommor och placera dem så att du verkligen kommer åt och njuter.
Stek äggen. Riv lite ost över.
Servera med det andra.

Voilà!

I kategorin Mätta cyklisten till höger
hittar du fler smarriga och snabba recept ⇒

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. Omelett är fantastiskt gott. Jag har börjat ha omelett i fickorna på distanspassen.

    Ägg, riven ost, russin och havregryn som jag steker på kvällen innan. Ger både mättnad och energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.