Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Min gamla systemare –
såld för att ha råd med min första racer
som tog mig över berg. Ibland är askan den bästa jorden.

Tja. Vet ni vad jag märkligt nog – i slutet av januari liksom! – gör den här veckan? Jo, jag peppar inför den kommande sommaren. Jepp, för att överleva denna av förkylningen påtvingade stilltje (även om jag sakta men säkert börjar röra på mig igen) så tvingar jag mig själv att se framåt. Eller tvingar och tvingar. Det är inte speciellt svårt ska jag säga. Det snackas träningsläger- och loppanmälningar hit och dit, vår cykelklubb (där jag är marknadsansvarig) har för fullt börjat bereda för den kommande evenemangssäsongen, det är dags att övergå till lite längre trainerintervalle, proffsgänget showwar off med sina nya hojar och gears, fan måste ha lättare tävlingscross (Colnago? Dream on…) till hösten, post-it-lappen med förläng licensen Katj0 din lata fan-måste åtgärdas, och så nätet. Ja det sablars nätet kryllar ju av nyheter. Känner inte ni också av det? Nyhetssuget! Ut med det gamla, in med det nya! Plötsligt känns fjolårskläderna utslitna och noppriga, racern måste få nya tävlingshjul asap (men först måste min för stora mtb säljas, är man fattig/lat så är man), en ny vit superlätt (dock ej semiaero) hjälm är  liksom ett måste om det ska bli nån sommarcykling överhuvudtaget och jag tror det blir Fizik som får klä mina landsvägsfossingar i år. Nu är ju jag ytterst sparsam med inköp. Det ska vridas och vändas tusen gånger innan nåt nytt inhandlas. Vissa grejer vill jag dessutom inte släppa. Caféracear gör man ju ändå bäst i Peters gamla holebrooks. Och vissa andra kläder ska skickas in på lagning hos bland annat Rapha – eller lagas utav mig eller någon av Västerås eminenta skräddare.

På tal om kläder så passar jag på och tipsar om den nya (för mig i alla fall) facebookgruppen Cykelkläder för tjejer. Finns ju en del köp- och säljgrupper på FB men tror det är bra med en egen för damspecifika kläder. Bra initiativ av grundaren!

Fan alltså var inte meningen att inlägget skulle urarta i en kommersfest… Förlåt. Alltså med nytt menar jag förstås inte bara nya prylar som är så lätta att förlora sig i. Men jag tror vi alla längtar efter nytt materiellt – vi är ju bara människor goddamit! – ibland, speciellt i denna snömoddiga tid då allting är grått, grått. Och då räcker det egentligen med något litet nytt så blir livet direkt ljusare. En ny kritvit styrlinda till exempel. Plötsligt glänser cykeln i vardagsrummet och tanken på att våren och sommaren är snart här är lite mer påtaglig.

Ja som ni ser – den här veckan vaknar jag ur förkylningen och skakar av mig grådaskigheten. Tänker fylla bloggen med massa positivt :))) (((: känslan till ära.

Puss på er!

Translation: This last week of January, I long for summer! Just suddenly, I got all tired of everything old and grey. I’m looking forward the coming road cycling season and wish for a couple of brand new shiny things to lighten up the days before it starts.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Jag är i den lyckliga positionen att vara på väg att flytta utomlands och då måste jag ju köpa en cykel där också… Måste och måste… Jo. det måste jag därför annars kan jag ju inte åka till Berget när jag är på besök…. Undrar vad jag ska köpa? Calnago, Bianchi, Wilier eller varför inte en Canyon (kan jag dessutom åka och hämta vid fabriken)…. Gud, vilka härliga problem…

    1. Colnago är ju alltid snyggast, så är det bara. Bianchi är fint men lite väl svenskt? ;) Canyon är alltid rätt! Så spännande för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.