Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Mellan rundorna

Släng inte slangen.

Släng inte slangen.

15710308994_b67662cab6_h (1)

Anna har ett vackert kök, en fullt fungerande elektrisk symaskin, ett par guldhänder, ett gäng söndagsmtb-mil i benen och en innerlig önskan att ta vara på det gamla och förvandla det till nya användbara. Jag är salig och postdistansmör i Annas kök och knaprar på sockrade mandlar och lagar tåhålen i våra respektive gamla strumpbyxor och sockor. Jag har egentligen också en önskan om att ta vara på det gamla men jag är helt hopplös på att göra det på egen hand. Därför är det extrabra att vi kan göra det tillsammans då och då. Temat för kvällen är föga förvånande, cykel. Ni har ju säkert läst om Annas produktutveckling med gamla slangar som råvara. Om inte så gör det här under kategorin Annas äventyr. Denna söndag har jag äran att få vara med och komma med lite designidéer. Gamla slangar är ett tacksamt material. Slangarna är lätta att klippa i och symaskinen verkar gilla dem. Den svåraste biten är egentligen tillskärningen. Att i förväg veta hur stora stycken man ska klippa, samt hur man ska dekorera – rent praktiskt. Vi har ett gäng idéer och vi vill åt kvalitén – det får inte se slarvigt ut! – och förstås den unika designen.

Just nu har vi enbart svarta slangar att jobba med. Sitter du möjligen på en eller flera färgade slangar du inte längre behöver? Maila mig på cykelkatten@gmail.com. Tack.

Vad skulle ni kunna tänka er ha som är tillverkat av gamla slangar? Väskor? Skålar? Smycken? Kom med idéer! :D

Translation: Last Sunday, my friend Anna and I spend some time planning and designing new funky things made of worn-out bike tubes. Right now we’re in search for coloured tubes.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

 1. Mitt rockigt breda, svarta armband gick just sönder. Ett sånt där som funkade perf till kavajen och var fyra-fem centimeter brett. Sofistikierat men tufft – kanske man kan göra ett sådant av cykelslang?

  1. Elna, detta var min första kontakt med cykelslang som material! Jag har ett par armband som är precis som du skriver, svarta och breda och fulländade, tillverkade av en elev på ett recycle-program.
   MEN. Nära och kära tycker inte om att jag har materialet runt handleden för de menar att ämnena i slangen skadar den tunna huden. Jag har själv ibland märkt viss irritation. Så jag tänker inte tillverka några armband tyvärr!
   Däremot funkar det bra med sånt som inte har så mkt hudkontakt, typ korgar och necessärer, små väskor mm.
   Jag blir såklart gladast i världen om nån kan visa att det inte finns otrevliga ämnen i slang, men det har ingen kunnat visa än, och då råder försiktighetsprincipen.

   1. Vad tror du om latex Anna? Kondomer görs i latex så det borde teoretiskt sett vara “kroppsneutralt” ;)

    1. Latexslangarna har dessutom ofta en annan färg än svart :)
     Fälgband förresten, de borde väl gå att göra skoj saker med? Finns ju flera varianter i textil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.