Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Livsstil

Why does my body feel so bad?

16030466737_9406e730d2_o

15593608374_82e5dca70b_o

Hej.

Jag är rätt så nere. Jag är så trött på att vara sjuk. Visst, jag är inte jättesjuk den här gången men varit tillräckligt krasslig för att varken orka eller få träna. Nu är jag frisk men svag och får alltså avstå träning. Igen. Jag vet inte vad jag gör för fel. De rimligaste anledningarna skulle kunna vara att jag:

– inte får träna intensivt ute i kylan alltför många gånger efter varann utan inomhusavbrott dvs. tränar inomhus i värmen även om alla andra kör utepass efter utepass i kylan. Jag svettas väldigt mycket vilket gör att jag tränar blöt och kall; blir extra tydligt under de få men nödvändiga kisspauserna.

– får bli ännu noggrannare med rutinen träna – vila – träna. Tenderar bli lite för ivrig när jag väl får träna, även om jag nu lite uppgivet duktigt väntar ut förkylningar.

– har känsliga luftrör och andra “kanaler”

– har förbaskat otur ♠

– hänger mycket med småbarn (t ex min lillebror) som umgås med andra småbarn på t ex dagis samt småbarnsföräldrar

– utsätter mig för kollektivtrafik, nya människormöten och “nya” baciller varje gång jag är i Stockholm eller utomlands

– mår lite för b inombords, lite privata anledningar och så men jag tror inte att ständig oro och mental stress är särskilt bra för immunförsvaret

– är allmänt sjuklig av mig. De säger att människor som är ofta sjuka som barn blir friskare som vuxna men jag har varit sjuklig så länge jag har levat. Vissa år är bättre än andra men den röda tråden finns där, och ändå har jag alltid varit en hurtig friluftsknarkare.

En sak är i alla fall säker – i år är jag sjukare än på flera år och årets eländesradda började i samband med cyclocrossen, alltså den kalla utesäsongen.

Jag har en liten friskhetsplan som kommer att kräva en hel del tjurighet. Det blir bra detta, men tillåt mig deppa lite. Samt vara avis på alla mina kompisar som kan träna järnet dag efter dag utan att ens bli snuviga. Era lyckliga ena, vill bli som ni, I wanna train like common people, I wanna train like you. Det är ironiskt att jag som föredrar ett kyligt höstpass framför alla solöverhettade utomlandstimmar ändå tar stryk.

In the lap of the Gods (och Immiflex, tack Micke för tipset), hoppas denna sjukdomsradda tar slut nån gång.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

9 kommentarer

  1. Tack bästa Elna, minns du också hade massa sånt :( Hur var det, visst gick du till doktorn? Vad sa hen? Kram!

 1. Jag tror alla känner av mörkret, kylan och det blöta och det ger inte bara en fysisk påverkan utan kanske framförallt en mental knäpp. Träning är bra, men det är också vila OCH kost. Jag har dragit ned på både laktos och gluten som test OCH jag mår bättre (vet inte om det beror på testet eller på något annat bwtf). Inte snuvig överhuvudtaget den här vintern och DET har inte hänt sedan 1936! Du är så stark, Katja så det här fixar du. Om tre månader är dags för Mallis (du ska med antar jag)!

  1. Ja du har nog så rätt så rätt Mats… Tänk va bräckliga vi är. Och ändå har vi bott här uppe i Norden hela våra liv. Laktos har jag faktiskt också dragit in på (förutom osten då, äter lite för mycket ost eg.) men gluten är nästa steg. Min mage gillar nog ändå inte gluten. Tack för dina snälla ord och tips. Yes, vi ses så klart på Mallis <3

 2. Lite tips som jag samlat på mig som småbarnsförälder som jag försöker köra på och upplever att det funkar aningen bättre med:
  Probiotik – Tarmhälsan är enligt mitt apotek viktig för immunförsvaret, mycket bakterieaktivitet där och probiotik hjälper bakterierna som hjälper dig. Typ.
  D-vitaminer – Tar extra d-vitamin när grabben börjar på föreskola efter en längre ledighet och särskilt på vintern.

  De två grejerna funkar för mig.

  1. Aha! Alltid undrat om probiotik, tack för att du förklarade :) Har nu beställt Immiflex men ska nog satsa på D-vitamin och probiotik också. Allt för att slippa eländet. Ha en bra kväll! :)

 3. Mmm, vad många gosiga komponenter för sjuklighet! Låter som om det är något i förhållandet hårdträning/kyla/lillebror som spökar…

  1. Känns som det va? Lillebror och hårdträning tycker jag om, det är den dära kylan som jag inte riktigt blir kompis med… :/

 4. D-vitamin ftw!! Och vila, alltså vila mellan träningspassen, få hårda pass och mycket lugnt där emellan.
  Jag vet att jag har tendensen att “bara” köra hårt och då går det fort utför!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.