Cykelkatten

Afterbike, afterglow

16219420702_920d08b484_k

Hej. Hört talas om Pandoras ask? Jepp, gammgrek-gudarna såg min cykellåda och så var legenden född. Väl öppen rasar det ut hur mycket skit som helst ur lådan. Eller skit och skit. Min cykellåda är lika rörig som oumbärlig!

Den tillkom en gång i tiden när Peter ballade ur på att det var sådan oordning på mitt (och sitt eget) cykellösöre i min gamla lya på Klockartorpet. Vi plågade iväg oss till Ikea och köpte ett gäng papplådor utan någon högre tanke på sorteringsfack eller dylikt. Nä, enkelt och snyggt fick det vara.

Sagt och gjort och cykellådan tillkom.

15600378003_14c5cf6fbf_k

Därinne finns verktyg man som lekman inte tror behövs (eller ens existerar) men som jag tar fram då och då. Vissa av dem går bra att till exempel öppna upp vevpartiet med. Om man har Shimano, alltså. Eller klubba storgädda med, om man nu råkar ha med sig cykellådan till nattfisket. Gamla trasiga nostalgireglage samsas med Johans avlagda sadel (ser jag nu), en gammal garminkartong, stretchband för mitt knä, mekhandskar, simglasögon och ett gäng cykeloljor. Intima verktyg som kedjepiska och griptång lever sambo med styrlindetejp och handpumpsfästen.

15600376613_025be6c423_k

Med andra ord är cykellådan ett singelhushålls motsvarighet till bondens materialupplag. Nog skulle det mesta kunna rensas ut och köras till återbruket. Men man vet ju aldrig, rätt som det är så kör jag med Shimano-vevparti och minskar med sisådär tjugo cm i sittbensmått. Fatta besvikelsen om jag då kommer på att jag slängt både vevpartinyckeln och sadeln!

Uppdatering: Många verkar ha missuppfattat min cykelgrejförvaring. Självklart har jag fler ställen där jag förvarar delar, verktyg och annat cykelrelaterat. Men just denna cykellådan är lite speciell och förtjänar därför ett eget inlägg. Det gör inte de andra ställen riktigt. Så, puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

  1. Herregud ja vad mycket bra-att-ha man har i ett par plastbackar i garderoben. Och kartonger på vinden. och överallt annars… :)

    1. Haha kan tänka mig ;) Jag försöker faktiskt jobba på att spara så lite “onödigt” som möjligt. Men vissa saker vill jag ändå spara. Då hamnar de i Cykellådan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.