Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Livsstil

Min tävlingssatsning 2015.

Min tävlingssatsning 2015.

Häng med upp!

Jag har av flera kompisar och läsare, fått frågan om vad jag har för tävlingsplaner inför 2015. Vad blir min satsning? Jag har med flit dröjt med svaret till efter tävlingssäsongens slut och sen dröjt lite till för att låta 2014-årstävlingsförsök lägga sig till ro i skallen. Men nu är vi snart inne i 2015 så det är dags.

Det fina med att vara amatörtävlingscyklist är att man får välja. I och med att jag än så länge är för usel för ett lag så har jag bara mig själv att köra för. Jag får ta vems rulle jag vill och blir jag avhängd så ringer inte Wiggle och hotar med att dra tebax bibsen. Jag är helt enkelt en fri egofågel med inga högre syften andra än att ha jävligt kul och knarka adrenalin i de disciplinerna där jag tror mig ha en chans att ta placeringar. Jag är övertygad om att det är enda vägen till toppen – min personliga topp alltså. Och så råkar jag dessutom vara en sammanbiten flicka som drivs av svårigheter snarare än slätan.

För ett par år sedan föll jag pladask för cyclocross som publiksport. Det var alltså innan jag ens drömde om att själv ratta en cross – av nån anledning satt jag fast i landsvägsskorna. Det skaffades en nöjesmountainbike och så kollades det på alla crosslopp som gick att få tag på. I höstas köpte jag Johans gamla cross och resten är historia full av än lyteskomik än grymma mentala och fysiska segrar över nybörjarkroppen och nybörjarpsyket.

2015 kommer bli mitt andra tävlingsår men egentligen mitt första riktiga tävlingsår som jag ser det. Nu har jag ändå gjort ett antal starter och även om varje start är en ny start så är jag inte längre lika vilsen och nervös och jag vet hur jag sätter fast tröjan med säkerhetsnålar (tack Henrik som en gång tipsat mig om det!) för att tröjkanten inte ska hamna strax under brösten en minut in i tävlingen (och så tänker jag förstås investera i en dammodell till våren).

2015 kommer jag att i första hand satsa på CX-cupen och i andra hand på ett antal landsvägstävlingar, främst GP-lopp men kanske ett par linjelopp med. Jag tänker förstås träna för att minimera avblåsnings- och förnedringsrisken på landsväg men landsvägssäsongen kommer att tjäna främst som en förberedelse för crossäsongen. Min målsättning för både landsväg och cross – ta placeringar. Plocka tjej efter tjej. Utmana mig själv och töja mina egna gränser (och en och en annan sena misstänker jag, men sånt får en på köpet). Jag är kapabel. Jag körde sjukt starkt på Vårgårdafondot. Jag kom verkligen inte sist på CX SM. Jag kan.

Det känns skönt. Mindre press under landsvägssäsongen – fint formtoppad till crossäsongen. Typ så – men sen ger jag ju alltid hundra procent på varje enskild tävling oavsett disciplin, förutsett att jag är kry, glad (eller superduperförbannad) och fått mig en chokladbit till morgonkaffet. Men crosstekniken kommer inte ligga och söla sig under sommaren är det tänkt. Utan teknikträning då med.

Skoj va?

FETT SKOJ.

Ni är självklart med på resan. Jag står för showen, ni för applåderna och de ruttna äggen, när det behövs – litar på er.

Så va säger ni folks, visst kommer vi att ha ett skitkul tävlingsår 2015? :D Berätta gärna om vad ni siktar på 2015, om det inte är för hemligt förstås. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. Pingback: Årslistan 2014.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.