Cykelkatten

Afterbike, afterglow

GästbloggareMellan rundorna

Sy-kelpyssel

Sy-kelpyssel

Hello.

Katja är tydligen en snorfabrik så jag vågar mig inte hem till henne ens för att smyga ned i källaren och låna MTB: n.  Därför har jag dammat av min symaskin och ägnat mig åt lite underhåll.

För såhär i blöthöst-MTB-cross-tider kan det vara på sin plats att påminna om vikten av att vårda sina skoskydd. Och man behöver inte alls köpa nya bara för att de har gått sönder!

Jag har två par skoskydd. Ett par lite tjockare (Assos, dyra) och ett par med lite mer regnskyddande (Craft, budget), ett resp tre år gamla. Bägge har räddat mina fossingar från att dö köld-döden åtskilliga gånger så jag vill ju inte skiljas från dem.

Men bägge har också dragit på sig diverse slitage, t ex i kardborrebanden och dragkedjan. Detta har jag lämnat in och fått lagat två gånger, som nytt blev det, typ.

Den mer framträdande/avslöjande slitageskadan uppenbarar sig om man tittar på framfotsdelen. Japp, här vare nött! Prydliga små hål på bägge vänsterskydden från när jag klickar i och ur vänsterfoten. Som att en liten mus har tagit sig en munsbit, eller som att jag har för vana att låta vänster framfot glida över pedalen för att hitta perfekt läge att klicka i.

assos sybild knappnålar

Nu har jag förstärkt bägge skydden med gammalt hederligt jeanstyg. Gick till loppis och köpte ett svarta jeans modell tremannatält med stretch i, och satte saxen i dem. Sen var det bara att ställa in maskinen på sicksack och knattra dit bitarna.

Klart!

Så man behöver inte köpa nytt, och man behöver egentligen inte lämna in dem på reparation heller, bara man är någorlunda fingerfärdig med synålen och har rätt material hemma.

Glad, blöt höst på er!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.