CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Katja om kärlekOm cykel i staden

Jag lovar.

Jag lovar.

”Jag lovar att sätta trafiksäkerheten före allt annat

att respektera mina medbilister

att bära fullständigt ansvar för mina passagerare

Jag lovar att alltid vara medmänsklig och vänligt inställd mot fotgängare

att aldrig glömma att barn och äldre inte alltid ser och uppfattar faror

Jag lovar att till fullo erkänna cyklisternas rätt att dela vägen med mig

och jag är alltid nykter bakom ratten.

Om Ni inte är säker på en eller fler utav ovanstående principer så kan Ni lägga ifrån er körkortsboken med en gång och ägna er åt något annat Ni har fallenhet för. Det är bäst att Ni låter bli att utbilda er till bilförare eftersom ert körkort kan resultera i olycka både för er och för de andra människorna”

Första sidan i en sovjetisk
körkortslärobok anno 1989.
Tänkvärt.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

  1. Dom måste ha andra läroböcker i nu, med tanke på den mängd dash cams klipp som kommer från ryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.