Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CX och gravel

Sand vs. Katja 1-0.5

Sand vs. Katja 1-0.5

1. cykel nere i sanden
2. älskar det mystiska blå ljuset från styrlampan
3. cykel och Katja nere i sanden

Gropenkörning med styr- och pannlampa igår kväll.

Satans sand. Vi blir inte riktigt kompisar! Men igår kom vi i alla fall varann lite närmare. Eller vi säger så, min rumpa kom sanden mycket närmare då jag vurpade så det stod härliga till på det klassiska sandskrått som bänkat många stjärtar. Tur det är mjukt i alla fall! Det sjuka är att jag i såna skrålägen alltid tror att jag kommer att ramla neråt, mot vattnet så att säga men det säger ju sig självt att jag ramlar “uppåt” istället. Men ändå.

Igår var en kämpig träningskväll. Det var väldigt mörkt. Alltså extra mörkt, förmodligen nån dimma i luften eller liknande. Var faktiskt lite läskigt också. Problemet är att jag har så dåligt mörkerseende med de linserna jag har nu. Jag vet inte om det beror på linsmärket/typen (kör månadslinsen Air Optix Aqua) eller om det är så för alla linsbärare, måste researcha. Men i alla fall, jag får ju så mycket sämre balans och koll när jag ser dåligt. Och då väljer jag fel spår, snubblar, är mycket osäkrare i kurvorna etc. Jag har grymma lampor men ändå… Så igår plågades jag lite. Kände att hela mitt teknikpotential inte riktigt kom fram där och saken blev ju inte bättre av att enmannafirman Cycling Perfection AB aka Tony snurrade runt en och tog an sig alla hinder som vore de gjorda av marshmallowfluff. Blev förstås förbannad, dock inte på Tony utan på mig.

Lyckades i alla fall besegra haren inom mig på ett gäng ställen, bland annat ett mtb-ish parti över nån otäckt rot ner mot vattnet, en sandig backe ner mot vattnet samt en – tadaa! – sandig backe ner mot sandstranden. Så himla svårare att göra det när jag ser sunkigt än på dan när världen är tydlig… men sakta men säkert, sakta men säkert. Jag törs vurpa på ett mycket mer avslappnat sätt än vad jag gjort tidigare!

Jag är fortfarande ny och harig, men jag blir bättre och bättre för varje tramptag. Strava här.

Nu jävlar ska vi bara överleva helgens två tävlingar…

Och ni som har linser får gärna berätta om ni också ser sämre i mörkret eller om det är jag som måste byta linsvariant.

Puss!

Och en grym sandlåt ni bara måste få njuta av, finns fler versioner men denna är sexigast så klart:

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. Det där med linser och dåligt mörkerseende var en stor anledning till att jag lade ner hela linstestandet för några år sedan.

    1. Jaså! Skönt att veta att jag är inte ensam – mindre skönt att veta att problemet verkar existera :(

  2. Håller med om att mörkerseendet är sämre med linser än brillor. Dock immar inte linserna så använder alltid de. Enda gången jag väljer brillor är när jag vet att jag ska köra mycket bil i mörker, ev när jag vill se intellektuell ut också…

    1. Jag ser hetare ut med brillor på har jag fått höra. Häpp. Där hade man skaffat linser i tron om att man skulle locka till sig blickar så är det brillor de vill åt! #mänalltså

        1. Nä, egentligen inte svårt, snarare tvärtom (ej skryt men folks gillar att glo, måste va att jag är okammad jämt). Men däremot gnälls det jämt att jag ser bättre ut i glasögon, helst nördiga såna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.