Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningCX och gravelCykel

Sandlådan Gropen.

Sandlådan Gropen.

Nämen vad är detta?

En Levitan-målning? Ett reklamvykort för någon fjällort? Eller helt enkelt snyggt foto taget av Jens Nerén och av mig snott från Johans blogg?

Jag tror ni anar vad fotot föreställer. Det är ju CX-Gropen som jag känner sån där underbar hatkärlek inför! Varför hatkärlek?

Först, pedagogisk illustration:

Nu, i ord:

Man måste först ge Gropen lite mentaldäng. First. Gropen är ett djupt, kallt vattendrag. Ramlar man i så blir man blöt, kall och irriterad. Och ramla i, det gör man om Tony får bestämma banan. Second. Banan runt Gropen-gropen består till typ åttio procent av sand i alla dess former, både EU-sand-liknande och lite mer strandsand-sandig. Sand och jag har inte blivit kompisar än. Eller alltså, jag har inga problem att mosa på genom sanden men sand på skrå och framför allt, sand i kurvor sänker mig brutalt.

Vad finns det att älska då, kan man undra?

Jo, det är just den biten. Gropens CX-arena innehåller fett med moment som är tuffa och alltså utgör perfekt träningsmaterial för oss självspäkare:

♦ sandiga backar

♦ sand på skrå

♦ pinnar

♦ branta nedförsbackar

♦ tungtrampade uppförsbackar

♦ +annat – paketerat i ett fantastisk naturupplevelse, bara några kilometer hemifrån (ifall man snabbt behöver trampa hem för att torka sig med handduk)

Idag känner jag mig lite piggare även om snoret inte riktigt slutat rinna än. Tillståndet tillåter inte riktigt några hetsiga intervaller men kurvteknik i sanden kommer nog bli en perfekt kvällssyssla. Hade ju superkul med kurvorna iförrgår då Tony coachade mig runt på Giddecrossbanan. Det var dock gräs det… Har jag tur så kommer nån snäll själ och coachar mig ikväll med. Älskar bli coachad – när jag ber om det. Helgens CX-Cupen närmar sig med stormsteg och det finns liksom ingen teknikträningstid att förlora. Är lite bitter över att jag inte kunnat träna lite tuffare i veckan pga. sjukandet men tröstar mig med förbättrad teknik istället.

Kom gärna med sandigt kurviga tips!

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

8 kommentarer

  1. Håller med swyzak, det är bara att köra! En av mina träningskompisar brukar hävda att backarna är våra vänner, och det samma gäller sanden. Nöter man sand tillräckligt mycket så blir det bara roligare och roligare. Man ramlar, slår sig inte, skrattar lite grann åt ens vurpa och sen kör man igen. :)

  2. Men vilken vacker bild. Och superillustration med btw – gilla på den. MTB + fart + lätt växel gör att man matar sig igenom sand plättlätt, funkar det kanske på CX också?

    1. Elna, du vill gärna ha en lite tyngre växel i sanden med cx… Inte en jättelättvispad växel, det blir inge bra, lite tyngre och bra driv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.