Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Them mighty legz
In lycra bibz
Shining in the evening sun beamz

Threatening your time recordz

Dags för att svara på nästa läsarfråga ställd under den ökända frågestunden för ett tag sen! Den här gången är det CKCX-Björn som undrar följande:

Ska du ställa upp och försöka ta timrekordet för kvinnor? Om/om inte, vad tror du att ditt snitt hamnar/skulle hamna på?

Idag är din dag Björn. Jag behagar svara.

Så här ligger det till. Jag vet inte om jag nånsin tänker ställa upp och försöka ta timrekordet för – eller snarare från, för det är väl det man gör? – kvinnor.

För det första så är jag väldigt snäll. Det skulle nästintill döda mig, att veta att jag kört över de tiotals stackare som lagt så mycket tid och möda på något som jag kommer och bara tar ifrån dem.

För det andra så är jag ingen tempobrud, mina uppenbara tempoförutsättningar (stark, envis, gillar att cykla till otäckt hård och enkelspårigt upprepande elektronisk musik etc.) till trots. Jag dras helt enkelt inte till disciplinen och finner det enerverande att inte kunna använda mig att klung- och rävspel ute på vägarenan.

Däremot så är det ju förstås kul att utmana sina egna gränser. Hade jag börjat sportcykla som barn så hade jag nu kanske suttit i ett proffslag och då hade timrekordförsöket kanske inte varit lika avlägset som det är nu för Katja, 28 bast, sportcyklat i knappa tre år (om några månader), slutat dra ett gäng fags om dan för snart två år sedan och ja – som är väldigt duktig mina förutsättningar utifrån men som ändå inte riktigt är nåt timrekordsämne.

Men om jag ändå skulle vara icke-ödmjuk nog. Säg att jag skulle ställa upp på en “vanlig” timrekordstempohoj, dvs. ingen WHPVA-device signerad gamle gode Obree. Det nuvarande rekordet mäter 46.065 km/h och hålls av holländskan Leontien Zijlaard. Förmodligen totalt livsfarlig att möta oavsett disciplin. Jag skulle väl palla hennes snitt i ett gäng kilometer. Sen..? Totalt förnedrad.

Jag har liksom aldrig cyklat i vindstilla förhållanden heller. Som max har jag väl snittat typ 34-nånting/h, på egen hand alltså. Kanske mer nån gång? Jag vet inte, menar jag cyklar ju ute, med backar upp och ner och allt. Har förstås snittat mer i klunga men det är inget för timrekord det. I vindstilla förhållanden kommer jag förstås närmare Leontiens hastighet men just det, närmare, inte nära.

Men jag hoppas förstås att jag banne mig kan bli starkare och starkare så jag kan snitta djävulskt mycket ändå. Så pass mycket att jag kan sno lite placeringar på de loppen jag ställer upp. Leontien får hålla sig borta så slipper mitt självförtroende lida. Fair enough eller hur?

Men nu Björn hörru så drar jag till Gropen. Inga hastighetsrekord kommer att stjälas idag – men kanske med mina mått mätt crossteknikrekord? :P

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.