Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Summerlegs and the livin’ is easy
Fish are jumpin’ and the cotton is high

Lite spännande saker ikväll. Vår klubbs tävlingsgrupp (alltså vi som satsar seriöst på detta med cykeltävling) ska på workshop på Sport Performance Center och lära oss grunderna i MAQ-modellen under ledning av Patrick Rapp. Vad jag googlat mig till så är MAQ ett slags träningsmodell för funktionell styrketräning, dvs. sånt som såna som jag ägnar sig åt – träna styrka för att använda den (på cykel i mitt fall) snarare än för att bli stor och statiskt stark, typ. Som ni kanske vet är styrketräning min största svaghet, min stora akilleshäl. Det är i och för sig inte så konstigt – det är ändå konditionsidrott jag tycker är roligast och då kommer detta med styrketräning i andra hand. Jag har liksom alltid känt mig uttråkad av bara synen på maskinerna så därför brukar jag köra gruppträning men då får man ju finna sig i instruktörens påhitt och de tänker liksom inte riktigt på cyklistens bästa.

Denna höst-/vintersäsong har ju jag gett mig själv fan på att få rutin på detta med styrketräning. Dels har jag frågat folks jag känner och litar på om deras styrketräningstips (era twittertips är förresten antecknade de också!), dels ska jag få hjälp med ett katjanpassat program. Därför ser jag även fram emot kvällens workshop. Tyvärr är jag inte hundra procentigt kry än så jag får hålla nere ansträngningsgraden men jag tänker suga åt mig övningstipsen.

Kör någon av er utifrån MAQ-modellen? Vad tycker ni?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.