Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Mätta cyklisten

#mättacyklisten – uppgradera din gröt!

#mättacyklisten – uppgradera din gröt!

Tips är att stoppa in gobitarna i gröten
redan när den tillagas i kastrullen. Då blir hela gröten smaksatt!

Fil är så sjukt gott, både som morgon- och bakisdricka. Bäst helt enkelt!

Gröt – konditionsidrottarnas erkända favorit! Eller? Ibland undrar jag hur många liter gröt jag häver i mig per år… Det roliga är att jag är uppväxt på gröt – i min familj är gröt enda helt och hållet godkända maträtten duglig för småbarn på frukostbordet – vilket självklart resulterade att jag skydde gröt i många, många år när jag vuxnade. Och sedan började jag cykla… resten är historia. Och gröten är här igen, för att stanna denna gången misstänker jag. Däremot äter jag inte det som när jag var barn – med smör och lite strösocker på (jo, man får ge strösocker till barn, de dör inte av det).

För att varje möte med gröten ska kännas som en lyxig date så varierar jag min gröt så mycket jag kan!

Här är saker jag kan stoppa i gröten:

* mandelspån

* russin

* daddelbitar

* fikonbitar

* skivat äpple

* bär av nåt slag

* kanel

Till gröten dricker jag antingen jos eller fil. Helst ur ett fint glas förstås.

Hur föredrar ni er morgongröt?

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

 1. För mig blir det mest russin. Däremot har jag börjat med lyxigare gröt till middag när det finns tid. Fast det har hamnat mer och mer “onyttigheter” i och på den. Favvoreceptet just nu:
  Rör ihop:
  3 dl havregryn
  3.5 dl mjölk
  1/2 tsk salt
  1 tsk kanel
  2 mosade/skivade bananer (kan bytas mot äpple, russin eller vad man är förtjust i)
  Flytande honung efter behag
  Ovanpå:
  Kokos och tunnt skivat smör (och mer honung om man är en sockergris)
  In i ugnen en halvtimme på 175 grader (ugnen behöver inte vara helt uppvärmd när man sätter in “gröten”).

 2. Gröt är fantastiskt! Blev också gödd med gröt från barnsben, men har ändå alltid älskat det! En solklar frukostfavorit genom alla tider.
  Gillar havregrynsgröten naturell likväl som pimpad. De pimptillbehör som finns i skafferiet just nu är: russin, solrosfrön, linfrön, hirsflingor och dinkelflingor.
  Om grynen får koka med blåbärssoppa-pulver och blåbär blir det sött och lyxigt, nästan mer av dessert än frukost ;)

 3. Jag är lite av en ‘Grötfascist’. Gröt är det bästa som finns till frukost även om jag gärna bryter av med fil och Kalaspuffar eller Vaniljyoughurt och branflakesmüsli när jag äter hotellfrukost.
  Min bästa gröt:
  Hälften/hälften Fiberhavregryn/Rågflingor
  Hälften/hälften vatten/mjölk
  Russin
  Linfrön
  Salt
  Koka upp, ställ åt sidan och låt det dra tills vattnet tagits upp. Servera med mjölk och hemkokta lingon.

  Angående grötfascister:
  http://youtu.be/YrlWedfg7Q8
  Rune Larsson föreläser om pastamyten och annat skoj. Mycket sevärt! :)

 4. Jag äter inte så gärna gröt eftersom jag tycker att det är för lite tuggmotstånd. Jag äter fil (har gjort i princip hela mitt liv, jag ÄLSKAR fil) och hemgjord müsli och det blir ju egentligen samma sak fast i annan form liksom. Men att rosta havregrynen tillsammans med kardemumma i torr kastrull innan man kokar gröt på dem sedan är min favoritvariant. Bär och hackade nötter (tuggmotstånd och smak) på. (Y)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.