Cykelkatten

Afterbike, afterglow

1. Känner du dig glad nu när hösten är här?


Både och. Samtidigt som jag älskar höstluften, höstfärgerna och alla häftiga träningsmöjligheter som kommer med hösten – CX, mörker-mtb och löpning t ex så känns det förstås både vemodigt och lite mörkt sådär.

Fast just nu känns det mest så här.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Min älskade Rapha-krage så klart, kanonplagg varje år oavsett vad jag ägnar mig åt utomhus! Av nån anledning är jag sjukt frussen om ansikte, speciellt käken och tinningarna så minsta lilla köldknäpp så får jag jätteont. Alltså – krage på halsen och kinderna, redo för allt! Finns säkert i andra affärer än Rapha men 350 spänn för ett hållbart ylleplagg som håller i många år är helt okej pris enligt mig.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?


*Rotar lite i bloggarkivet* Kollade tydligen på Vueltan ihop med Tony. Och läste ut boken om Wiggo, var så himla inne på honom ett tag!

4. Vad gör du om dagarna egentligen?

Jobbar som teknisk konsult med infrastrukturprojekt i Stockholm (fast jag sitter mest i Västerås). Och cyklar, bloggar, lagar god mat och träffar kompisar förstås.

5. Vad ska du köra på för cykel i höst?

Även om träningsmojon växlat från landsväg till stig årstiden till ära så tänker jag inte riktigt lämna in racern på service än. Men det beror förstås på vädret. Jag är verkligen ingen solskenscyklist men med cross och mtb känns det lite halvt onödigt att prompt ge sig ut på landsväg när man kan vurpa sig lycklig i skogen istället, eller hur?

6. Vad lyssnar du på för musik just nu?

Oj, som ni vet så passerar det åtskilliga låtar mina duniga öron varje dag… Men om jag får välja så är det dessa fem låtar jag gillar extramycket just nu ♥

Lana Del Rey – Brooklyn Baby

Little Feat – Dixie Chicken – 2006 Remastered LP Version

Markus Krunegård – Hell Yeah Norrtälje

Iamamiwhoami – Tap Your Glass

Llojd – Jag kommer älska mitt liv snart

Förresten så tycker jag att ni prompt ska följa mig på Spotify. Lyckokatten heter jag där, för musik är den största lyckan.

7. Tänker du resa nånstans i höst?

Förutom de kortare resor till de utomsocknes CX-tävlingar jag kommer att köra så har jag tänkt att kanske hinna med Amsterdam innan snön kommer. Älskar Amsterdam fast jag knappt varit där.

8. Senast tre körda lopp/tävlingar?

Om jag inte minns fel så var det Velofondo Vårgårda (tävling), E18-tempo (klubbtävling) och Tjejgirot (motionslopp) med Cecilia.

9. Vad var bäst med sommaren?

Oj, går det ens att svara på en sån fråga utan att ägna ett helt inlägg åt svaret? Men om jag prompt måste välja så väljer jag det för mig självklara – att jag fick bada hur mycket som helst! För en badgalning som jag finns det liksom ingen övre gräns och denna sommaren var precis sådär badvänlig som en riktig sommar ska vara. Så, bada på plats ett – delat med alla fina resor, möten med kompisar och cykelcykelcykel förstås.

10. Vad var sämst med sommaren?

Nu låter det riktigt klyschigt men att den var för kort. I år ville jag verkligen inte att den skulle ta slut! Plötsligt fanns typ inga lvg-tävlingar kvar att köra (och jag som precis börjat bli stark nog att kunna vara med) och dagarna skulle ägnas åt jobb istället för bad och cykel. Häpp. Tur septembervädret är snällt mot alla oss små människor i år. Och att jag har ett paket kompisfångade vätternkräftor i frysen.

11. Senast köpta cykelpryl?

Måste då vara min underbara mtb-sadel samt mina helt okej-ledlysen för mörkerkörning för ett par veckor sedan.

12. Ditt bästa träningstips inför hösten?

Om jag ska ge ett allmängiltigt tips så säger jag – njut! På hösten är det lätt att falla in i ett slags vemod och och tänka att nähä, nu är det mörkt och kallt och tråkigt men idag finns det så många roliga grenar, både inom cykling (ni vet vad jag menar) och inom andra sporter som kan utövas på hösten att det är bara att välja nåt. Dels höjs motivationen och dels så vilar man mentalt från sin huvudgren (om man nu inte har nån höstsport som huvudgren och har vilat upp sig mentalt under sommaren förstås). Men som sagt – njut. Och en kopp te på det :)

13. Hur ser du på framtiden?

Jag ser fram emot all underbar CX- och mtb-träning, alla löprundor, alla fina löv, alla dimmiga morgnar, allt kyligt regn som får mig att skriva vackra låttexter om längtan, alla böcker jag ämnar läsa ihopkurrad i soffan, alla grytor jag tänker laga, alla härliga kvällar jag tänker spendera med familj och vänner. Och så tänker jag bli sjukt stark och oslagbar till tävlingssäsongen 2015. Är ni med mig?

Tack för att ni läste. Eftersom jag är så sjukt nyfiken av mig så tror jag att det är bäst att listan skickas vidare. Jag utmanar Helena, Dessi och Elna som gärna får utmana fler. Ni som inte har blogg får gärna dela med er av era hösttankar här under inlägget ↓ Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

  1. Pingback: Våra höstlistor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.