Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katjas tipsLivsstil

Höstmåsten.

Höstmåsten.

Äsch, bli inte rädda, tänker inte komma med några skall-krav här liksom ;) Mer saker som jag tror är bra att ha i höst!

Rejäl och läcker regnkappa, den här (=min) kommer från Stormberg och anländer till Västerås innan veckan är slut om jag får bestämma!

Jag är ju en sån som håller hårt på det där med cykeletikett och som damtrallecyklist (< 2 km till jobbet) så kommer inte nåt pösigt regnställ på tal. Figursytt och kjolvänligt ska det vara.

Rumplappen.

Det börjar ju banne mig stänka up yours var och varannan cykeltur. Den smidigaste rumpkompisen kommer från Ass Savers. Gul är att föredra men det finns mängder med kulörer och mönster att välja på!

Varm föda.

Kalla pastasallader innan tävlingsstart hör sommaren till – nu börjar det åter bli viktigt att hålla sig varm både inombords och utombords! Ett enkelt sätt att få i sig värme on the go är varma mackor man virar in i smörpapp och kör in i tröjfickan. De på bilden är mina klassiker och görs på ugnsvarmt bröd, ost och stekta salta ägg på. Mums!

Mössa.

Ingen, alltså jag svär kompis ingen, fryser om skallen mer än jag gör. Jag vet inte vad det beror på men jag kan typ åka skidor naken bara jag har nåt varmt på huvve. Fryser jämt, egentligen även på sommaren. Får typ käkkramp och måste sto och värma huvvet under kranen med varmt vatten. Ont gör det också när jag fryser. Jag är en sån typ som helst skulle vilja ha mössa inomhus men det blir kanske too much för min övriga stil ändå… 

Extrafin ny mössa har jag i år – tack Johan :) Kommer sitta så himla fint under höstens CX-upptåg – på mitt huvud som publik och vem vet kanske även som tävlingscyklist?

Varma fossingar.

Säg nån cyklist som inte fryser om fossingarna när det börjar bli kallt ute! Sitter man fast så rör man inte så mycket på de nedre delarna, fötterna alltså. Bäst att skydda dem vind- och vattentätt så kan man fortfarande ha lättsamt sensomriga kläder på överkroppen. Jag gillar de nya skoöverdragen från Giro.

Naturröveri.

(Mannen på bilden är ingen rövare utan tävlingscyklisten Tony men gillar svamp och äggmacka för det)

Naturen är skör. Min själ är ännu skörare *gör stora vattniga ögon* Därför behöver jag skogen som fisk behöver vatten, typ. Hösten är min skogstid. Varje arbetsdag sitter jag och längtar till naturen. Ty jag är en självutnämnd svamp- och bärguru. Let them eat lingon liksom! Älskar dessutom att majoriteten plockar kantareller och lämnar soppar, riskor, skivlingar och annat “suspekt” till mig, man tackar. Hoppas bara Västmanland levererar bättre i år än förra året… 

Det var det, ett litet urval av skogsmåsten jag kommer på nu!

Glad första september, välkommen älskade höst.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

    1. Haha inte är det nåt fel på sadeln – asssavers är liksom inte enda frälsningen ;) Tycker egentligen de borde ta och göra lite olika storlekar (?) på sina modeller. Alla sadlar ser ju faktiskt inte likadana ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.