Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej!

Vill ni ha extraskoj så kan ni läsa upp det här inlägget högt med röst som ligger på gränsen mellan upprört målbrott och Leonard Cohen-whiskeyvoice (virrig voice? Gubben är gammal men kan än). Det är nämligen precis så jag låter just, i sviterna av min fruktansvärda girlcold som däckade mig i torsdags.

Men hursom. I helgen ägnade jag och Cecilia oss åt cykel, lyx och äventyr, fett kombo.

Eftersom jag precis stigit ur sjuksängen (bokstavligen) så hade jag för en gångs skull inga som helst krav på mig gällande tider, hastigheter eller liknande inför Tjejgirot som gick av stapeln utanför slottet Wenngarn i lördags.

Självklart var man ju ändå lite nervös inför loppet. Alltså jag är så sjukt blyg så ni anar inte. Tur jag inte skulle köra ensam.

Trots att Cecilia inte cyklat mer än en sommarsäsong hittills så var det ett rent nöje att cykla med henne. Som jag skrivit på Cykelkattens facebooksida så är det ett rent nöje att se sina kompisar utvecklas – och det var inte alltför många damer på loppet vars ben kunde mäta sig med min kompis fartlustan! Tyvärr råkade vi hamna i en lite för lugn och rörig (cykelnivåmässigt, rent socialt var det super) klunga i början men efter depån höll vi sjysstare tempo på egen hand, ända in i målet.

Väl färdigcyklade och med (tyvärr kall) pasta, snack med lite folks (bland annat väldigt trevlig ung man, typiskt tjejlopp haha) och med lite Bianchi-rötjut i magen ägnade vi resten av vistelsen åt diverse trevligheter så som:

* härligt mållöst hotellhäng

* sömn. Sömn äger!

* godismumsande

* mera rötjut

* kvällslig landsvägspromenad in till gamla Sigtuna för en sjujäkla fin middag på Kopparkitteln

* prat, prat, prat. Alltså prata äger, speciellt när man slipper vara på hemmaplan eller med andra och bry sig

* mera sömn. Sömn äger!

* hotellfrulle, så klart!

* +ANNAT

Om jag är friskare nu? Kanske inte helt återställd (se röstbeskrivningen ovan), men rejält påtankad med positiv energi, sån som man får när man spenderat kvalitetstid med nån man trivs med i vackra omgivningar. Nu ska jag bara tvinga med Cecilia på fler cykelläger och äventyr :P

Var ni också där och körde? Var det kul tyckte ni?

Puss!

Ni får en fin låt med, förresten, med passande namnet. Alltså lugnpacka i ett morgonsolbelyst rum med slottsparken som vy till tonerna av Llojd. Formidable.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Hej!
    Jag körde också girot i lördags. Det var mitt första cykellopp och det var verkligen roligt. Trist att det spöregnade de sista tio minuterna bara. Har du några tips på lopp som liknar girot i distans ? Mvh Petra

    1. Vad roligt! Ja surt på regnet :( Var ju en fin dag i övrigt…

      Ang. lopp: de flesta motionslopp har oftast lite olika distanser att välja på. Jag gillar t ex Ceresloppet (melland är 65 km, backigt), Engelbrektsrundan (35 el 105 km, backigt), Siljan Runt (kortd är 70 km) och vår alldeles egna Västeråscykeln (melland är 80 km). Spana in http://www.motionskalender.se/motionslopp för fler lopp. Ses där ute på vägarna! /K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.