CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Katjas tipsPrylar och teknik

Min nya kompis Glympse

Min nya kompis Glympse

glympse
Söndagskväll på er!

Tänkte tipsa er om min nya appkompis som heter Glympse! Glympse är en liten app som gör att man kan dela sin geografiska plats med vem man vill antingen via sms, mail, Facebook eller andra media. Det finns säkert andra tjänster som gör samma sak, men jag gillar Glympse för att jag inte vet annat och för att det är sjukt smidigt och privat – till skillnad från t ex Foursquare slipper man basunera ut sin plats över halva internetz. Hur funkar det då? Jo, man öppnar appen. Man dubbelkollar sin plats på kartan inne i Glympse och så skickar man en länk till den som man vill ska ha koll på var man är. Det braiga är att man kan välja hur lång tid länken ska gälla. Och att man kan välja så personen ser hastigheten. Superbra om man inte vet hur lång tid det tar för en att komma fram till mötesplatsen. Extrabra för cykeldejter! Eller om man är för sen till klubbträningen och vill genskjuta klungan nånstans (då kan kompisen skicka en glympse på klungans rörelse). Eller om man är orolig för någon som är ute och tränar sent ute i nån skum farlig terräng där lavinrisken är stor, typ.

Det enda man behöver tänka på att platstjänster ska vara aktiverade. Det sugiga med iPhonens Glympse-release är att den drar fett med batteri. Av någon anledning finns det ingen batterisparfunktioner som på Android-releasen.

Hursom, hoppas ni finner nytta av appen, tror den är gratis dessutom.

(och jag är så klart INTE KÖPT, hade skrivit det annars duh. Puss!)

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.