Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja reser

Hål i foten

Hål i foten

2014-08-02 10.01.31

Precis så makabert som det låter – och vilket gör att jag inte kan, rent fysiskt cykla idag. Alltså det är helt bisarrt men det beror på att jag har hål i foten. Kolla, för typ en månad sedan så tappade jag min nagelsax – djävulens påfund! – på min vänstra fot. Saxjäveln tog verkligen för sig vid fallet. Dels så gjorde den ett hål i foten, strax ovanför mellantån (heter det så?) och dels så studsade den upp igen och ramlade ner på foten en gång till. Blodbadet var förfärligt, hade inte jag varit en tuff rackare så hade jag säkert gripits av panik. Okej, jag greps av lite panik ändå förstås men bara lite. Hursom, inte mer med det annat än att foten gjorde förbaskat ont ett par dagar. Sedan kändes den av när jag gick och cyklade men inte mer än så. Och så kändes den av rejält under backcyklingvistelsen i Italien – men enbart på nätterna när jag på natten smygkissade bakom bungalown vi bodde i. Då minsann kändes den svullen och smärtade. Men aldrig på dagen och då tryckte jag ändå på som utav bara den uppför de eviga backarna. Iförrgår så paddlade som sagt jag och Grannen. Båteländet var rätt så obekvämt och jag klagade på benstelhet (och restless legs de luxe!) hela tiden. Och så fuskstyrde jag plastslupen med fossingarna, ni vet när man har rodret nere. Igår vaknade jag med en outhärdlig fot. Svullen och smärtande och omöjlig att gå i. Som en old school krympling haltade jag av och an hemma innan jag och Tony och drog hit till Göteborg. Väl framme langade vi fram våra hojar och företog oss en liten kvällscourse Örgryte – Lerum tur och retur – sjukt vacker väg må jag säga! – men foten blev eländigare för varje tramptag som gick. Väl hemma var den omöjlig och jag fick serveras både mat och medlidande av samtliga inblandade, inklusive min höggravida kompis. Kändes sisådär att sno uppmärksamheten men har man hål i foten så har man!

Så, tyvärr, ingen cykling här i Göteborg idag. Fett synd faktiskt, har sett fram emot att cykla lite med goa göteborgare. Och ni som har tipsat på Twitter och här och allt. Men vet ni – har liksom inte skitit i era tips. Är foten bättre imorgon så cyklar jag kanske då, annars får det helt enkelt bli vid ett annat göteborgsbesök.

Idag drar vi till Marstrand och sen Smögen och äter lyxmat och badar foten i havet.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Åhhhh. En gång tappade jag en kökskniv i foten (klumpig, jag – näääädå). Det läkte ju ihop men en massa nerver gick av och det var ett helvete att ha skor på sig de första månaderna. Känns fortfarande av men mindre men jag har vant mig vid att det känns knäppt och tänker knappt på det. KRYA på fossingen nu! Kram!!!

  2. Vägen mellan Jonsered och Lerum är en av mina favoriter häromkring. Jag jobbade ett tag så jag kunde ta ungefär den sträckan ni cyklade som en omväg hem. Mys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.