Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Tur att Rosen ändå är lätt för att vara mellansegmenthoj

Hjälmrand och Alla Tiders Cola, sommar ffs!

Igår slog plötsligt sommarvärmen till och då kändes det på sin plats att skaka av sig postfestsegman och bege sig ut på härlig söndagsdistans. Hela alltet doftade semester och utomlands. Hjärtat var lätt då Gardasjön-resan bokats (jäkla flygbolagskrångel ibland) och jag kunde äntligen ha nåt riktigt supercykligt att se fram emot. Är alltså ingen typ som mår bra av ovisshet och “bara vara” à la axelryckning förstår ni, älskar planering och uppstyrdhet och schemalagt baravarande, helsäkert alltså. Det värsta jag vet är när folks på frågan om när vi ska hänga ikväll svarar får se, jag hör av mig sen ungefär. Då blåser jag hellre av och gör nåt annat. Eller när folks svarar kanske på facebook-festinbjudan. Så onödigt respektlöst. Hursom! Det hade gått en distansrunda på morgonen men jag hade tur som hade Tony aka GPS-skalle vid min sida som hade föreslagit helt nya vägar till ett för mig helt nytt ställe – Måns Ols vid Kallbadhuset i Sala. Och vilka häftiga vägar, alltså det är så himla påtagligt när man byter landskap och län. Fick nästan en känsla av att befinna mig på Mallis – speciellt när vi cyklade förbi nån lill-ort med gula stenhus och sandigt vägdamm som virvlades upp mellan ekrarna. Dessutom lekte vi Wiggins vs. Contador – hemskt kul, som Wiggins pratar man alltså högmodig överklassbrittiska och som Contador så pratar man lättirriterad målbrottsspanska. Måns Ols visade sig också vara ett paradis, där måste ni fika om ni har vägarna förbi Sala. Ett spektakulärt somrigt fik strax intill det klassiska kallbadhuset, med old school hopptorn i trä och grejs. Fanken va jag ville hoppa i! Hade det varit hav alt. nära hem så hade jag gjort det. Blöta bibs och ett gäng mil hem utan chamojs är dock inget vettigt kombo så jag avstod. På vägen hem blev det om än hetare i luften och jag fick förstås en släng av mitt klassiska värmehuvudvärk. Vi orkade inte leka Wiggins vs. Contador nåmera men cx:ade lite över nåt jäkla sättningsavsnitt (sorry, yrkesskada, men typ vägarbetsparti) fullt med torv och grejs! Hemma väntade knaperstekt falukorv och Touren, FETT.

Grymt fin distansrepa med andra ord, strava här.

Gjorde ni nåt grymt somrigt i helgen?

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.