Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Pust. Det är onsdag men känns som typ fredag. Ingen positiv känsla – jag är mest trött… Kommer att jobba både imorgon och troligen även på fredag. Så ingen långledighet för mig inte… Försöker trösta mig med att veckan är full av cykeltillfällen! I måndags sprang jag i och för sig. Jag är absolut ingen storlöpare men ibland får jag en sådan plötslig urge att bara ge mig ut till skogs (asfaltslöpning är inget som någonsin roat mig) lättklädd, utan några redskap eller maskiner, i de lättaste skorna jag har, och bara nöta med knastrande barr och kottar och lite sjysst musik som enda sällskap. Måndagskvällen var precis en sådan kväll så jag njöt i fulla drag!

Kändes lite som när jag var litet barn. På landet var vi jämt i skogen, antingen springandes omkring som-vi-var eller dragandes på våra tunga gammelcyklar… Då och då böjde man sig ner för att smeka någon färgglad blommas lena blad eller för att spräcka hål på någon stackars gammal röksvamp. Rätt som det var råkade man in i någon under mossan välgömd liten bäck och slafs! var skorna drypande av iskallt skogsvatten. Fast det struntade vi i förstås.

Benen var med andra ord inte speciellt pigga under gårdagens par- och lagtempointervaller. Att jag aldrig lär mig! Samtidigt så inbillar jag mig att det inte är så dumt att träna intervaller efter andra-än-cykling-aktiviteter. Magkänslan säger mig att kroppen blir starkare då.

Idag blir det dock ingen cykling! Ska köra en rejäl stretchsession hemma innan det blir moules frites och lite valborgshäng med gott folk.

Imorgon är det dags för Mälarcupens Hässlö GP ute på halkbanan (!). Det kan gå precis hur som helst. Visserligen har jag tränat kurvteknik ute på halkbanan förut men bara en gång, yey. Och banan är ju rejält kurvig – till skillnad från tunbytorpsbanan vi haft våra GP-träningar på. Och visst får man se GP som “ett bra träningstillfälle” men jag vill ju göra bra ifrån mig. Hoppas på någorlunda damuppslutning. Funderar på om inte jag borde ställa upp som elit ;)

Och ni som läser och bor i närheten – kom och kör med oss! Det är himla fint ute på Hässlö.

Nähäpp, nu ska jag hem och duscha av mig dagen innan jag gör mig iordning för kvällen.

Vi hörs, ha en superfin braskväll!

Puss.

P. S. Vinner jag i min klass så vill jag ha minst två podiumpojkar som får luftkyssa mig på kinderna. Vem känner sig manad?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.