CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Allmänt om träningCykel

Självordinerad knävila.

Självordinerad knävila.

Vet ni vad! Denna veckan har jag gått och självordinerat mitt småonda knä några dagar vila. Och det passar ju rätt bra med tanke på att det nu i veckan ska hinnas med både stockholmsbesök (familj och jobb) samt motalabesök (bröllop av alla händelser!).

Min första reaktion när jag såg veckans schema blev typ så

och som den glada träningsidiot jag är så blev min andra mardröm reaktion typ så

FÖR OTRÄNAD FÖR KATTUTSÄLLNINGEN TÄVLINGSSÄSONGEN?

nejdå. Faktum är att jag tränat mycket, effektivt och bra den senaste tiden. Tyvärr har mitt knä inte riktigt mått helt hundra än – i söndags fick jag avbryta hemrundan för att jag fick känningar igen. Bättre att ta det säkra före det osäkra – knäet känns mycket bättre nu och pallar mycket mer än i höstas men jag får banne mig ta det lite lugnt också.

Därför tänker jag inte ha dåligt cykelsamvete i veckan. Cykelabstinensen blir svårare att åtgärda, men Contis är i samma sits och han är husguden gällande träning och skadebeteende och han vilar från cykling han med. Istället blir det core, styrka, massage, stretch och annat grenspecifikt dock ej sadelkrävande.

Kanske följer cykeln med till Motala för en vacker tur på söndag också. Men enbart om knäet så vill. Så cyklar vi igen nästa vecka.

Glöm inte att följa mig på Strava! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.