CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Cykel

Bike kill.

Julie Glassberg har plåtat tallbikesie-klubben och dess subkultur
Trots alla försök att utmåla cyklister som aggressiva, tourdefrancehallucinerande lancearmstrongs okynnesklädda i perversa åtsmitande trikåer och med en enda agenda – att göra livet surt för de snälla bilisterna – så vet alla med åtminstone lite vett i skallen att cykel ändå är det mest harmlösa fordonet en person kan föras på.
Cyklisterna sinsemellan är det förstås inte alltid så snällt. Alla som någon gång kört ett GP har om inte skaffat sig en dyrare, säkrare hjälm så lärt sig att be små böner om att klara sig ur loppet helskinnad. Och inte tala om de galenpannorna som försörjer sig på keirin…
Ja, man kan vara cykelkompisar men ”slåss” ändå. Fast… medlemmarna i The Black Label Bike Club i Minneapolis, USA har tagit det där med ”slåss” på blodigt allvar. De cyklar inte bara tall bikes iklädda annars traditionella choppers-plagg, de anordnar cykelriddartorneringar där de slåss med pinnar och saker medans de sitter på sina tall bikes. Slår vad om att de spelar amerikansk trashpunk också. Så galet och ändå typiskt amerikanskt.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

    1. Spännande, synd att det inte finns nåt liknande ”sällskap” i dagsläget va jag vet? ( i Sverige iaf) Men nu jag sett en lirare på tall bike här i Västerås… men en höna gör ingen gryta, typ ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.