Bj√∂rnlunken-mtb i vecka tjugotre ūüźĺ

Inlägget innehåller ett samarbete med Cykelkraft

Hallå hej! Igår firade vi bäbisväntans vecka tjugotre med att göra det festligaste vi vet Рnämligen härja till det på två hjul. Mtb med sin asjyssta sittställning och en möjlighet till att vara teknisk utan att behöva vara alltför snabb har ju blivit min cykelmelodi här under graviditeten. Det har otvunget blivit en grej att utforska nya stigar och banor så man har lite koll inför framtiden då det är dags att växla upp igen (även om landsvägaren Katja fortfarande har svårt för det där vispandet som hör mtbandet till, får lätt bättre flow på tyngre växlar). Nog snackat, nu till cyklingen!

Igår föll valet på en tävlingsbana nämligen Björnlunken-loppets Рden tallbeklädda, rullstensåsiga 1,8-milabanan mellan Alberga och Kungsör (här kan ni nyfikna studera banan i detalj). Björnlunken är ett vårigt lopp där man kan välja mellan att cykla eller att springa eller göra både och. Jag hade helt ärligt aldrig hört talas om tävlingen Рmen det hade Jonas gjort och jag nappade på idén.

Och tur det för det visade sig vara så otroligt fint och härligt klorofyllfullt att cykla där!

Med undantag för tacksamt korta grusiga transportsträckor så var underlaget precis som man förväntar sig av något som löper längs med och på en rullstensås.

Det var med andra ord gott om partier t√§ckta med just rullande stenar! F√∂r det mesta gick det kanoners att studsa √∂ver dem med rumpan i v√§dret men ibland s√• k√§rvade det till, som i denna branta backe d√• jag fick ge mig mitt i. P√• tal om tekniska backar s√• √§r det faktiskt inge dumt att tr√§na dem n√§r man √§r gravid och inte b√∂r st√§lla sig upp och mata p√• alltf√∂r mycket (min teknik p√• CX/landsv√§g). Nu tr√§nar jag p√• att sitta ner och trampa fort, fort… och det g√•r faktiskt b√§ttre och b√§ttre f√∂r varje g√•ng, √§ven om gravidgravitationen g√∂r sitt f√∂rst√•s.

F√∂rutom rullstenarna och upp-och-ner-terr√§ngen bj√∂ds det p√• riktigt med annat br√∂t. Som r√∂tter, sm√• klipph√§llar, fallna tr√§dstammar att kaninhoppa √∂ver…

eller bära över, så elegant det gick med en rätt tung cykel och en bäbiskula i vädret (och just då även liiite i vägen hehe).

Men √∂verlag s√• fl√∂t det finfint. Banan var med n√•gra undantag perfekt f√∂r att cykla p√• och inte stanna f√∂r m√•nga g√•nger (ogillar stanna, man tappar ju flowet d√• eller hur?). Och s√• h√§rligt med singeltrack √•ttio procent av tiden – det gjorde att jag “var tvungen” att beh√•lla fokusen hela tiden och kunde allts√• t√∂mma orosskallen min p√• molnen riktigt ordentligt.

På vägen hem var det snällare studsmässigt men inte rumpmässigt. Jag hade lovat mig själv att byta från lånehojens standardsadel till min egen sadel eller en ny skön en men det hade förstås inte hunnits bli av precis som med så mycket annat när man jobbar som en galning och mest vill slipp allt vad mek och ansvar och shopping heter under fritiden.

Så då blev det nog fler stopp på vägen från Kungsör (banans mål) tillbaka till Alberga (banans start) eftersom vi då körde främst grus och jag tvingades sitta ner ordentligt och trampa hårdare så sittbenen ba grät :'( Peppface på ändå så klart ty helt cykelsalig efter den fantastiska stigcyklingen!

Framme vid bilen var det dags att vila sittbenen och montera cyklarna upp p√• biltaket igen. Jag hade nu f√•tt hem mitt nya cykelh√•llare fr√•n¬†Cykelkraft – n√§mligen Thule Outride 561 som jag hade sett andra anv√§nda men aldrig testat sj√§lv. Tidigare hade jag enbart √§gt cykelh√•llare d√§r man s√§tter upp hela cykeln. Jag slapp ta av framhjulet men upplevde att cykeln aldrig satt riktigt ordentligt. Och satt den ordentligt s√• l√§t det √§nd√• en del fr√•n framhjulet. Med Thule Outride 561 satt cykeln som berget hela v√§gen hem och l√§t inget mer √§n n√§r vinden ven i ramen och ekrarna! Helt klart en tryggare k√§nsla. Jag hade ocks√• varit orolig f√∂r att h√•llaren inte skulle passa mtb-framgaffeln men det var inga som helst problem att f√§sta den i h√•llaren. √Ėverlag var cykelh√•llaren l√§tt att montera i bilr√§cket och det k√§ndes r√§tt tryggt att det fanns ett rej√§lt inbyggt l√•s att l√•sa fast cykeln med i h√•llaren. Helt klart n√∂jd, kommer nog inte byta tillbaka till min gamla h√•llare igen.

Ibland kan det vara skönt att inte ha cyklarna på taket Рeller så funkar inte bilens räcken nå bra för takmontering. Inne på Cykelkraft finns det gott om olika slags cykelhållare Рin och kika med er vetja.

(och visst syns det på cykeln att det inte fegas runt på den?)

alla kort Jonas Wiking

Tack älskade Jonas för idén, tack gänget bakom Björnlunken för en grym (och riktigt bra utmärkt) bana att träna på, tack kroppen min som är snäll mot mig och tack min älskade unge i magen som gör sin mamma så lycklig och full av energi och en vi fixar allt bara vi får i oss lite kaffe och en bit choklad på det-känsla.

Puss och h√§r √§r Strava f√∂r ni m√•ste ju f√∂rst√•s cykla den ocks√• f√∂r s√• h√§rlig (trots fullkomlig avsaknad av nallar l√§ngs med banan)¬†ūüźĺ

4 Comments

  • Katja said:

   Tack! Det är en stor glädje och en lättnad för kroppen och knoppen att hoja i skogen just nu :)

   13 juni, 2017
   Reply
  • Katja said:

   Tack!

   15 juni, 2017
   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge