CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

CykelEn riktig cyklist

En riktig cyklist: Säg hej till Ruby Isaak.

Hej. Jag vill starta denna dagen med något riktigt positivt och grymt. Jag vill starta denna dagen med Ruby Isaak.

Ruby Isaak är en helnördig nioårig cyklist och cykelfan. Ruby bor i Storbritannien och lever och andas cykel.

 

Hon har bland annat en egen youtubekanal där hon till exempel

visar hur man hoppar på och av cykelrullar

är en superwoman på sin hoj

eller lär ut barnen (och vissa oss vuxna host host) hur man justerar växlar!

Är man duktig och ivrig så kan man komma långt. Cykeljätten Specialized är en av dem som har fått upp ögonen för den unga cykel- och mediatalangen Ruby. Idag är  Ruby dels sponsrad av Specialized och får kanske till och med intervjua stjärnorna –

som karismatiske Peter Sagan i denna videon!

Och på tal om Peter Sagan så hände en rolig grej mellan Ruby och Sagan (det långt innan Ruby fick intervjua stjärnan för Specialized räkning). En kväll twittrade Ruby att hon hade tagit del av Peter Sagans snackstips och åt det efter en tuff cykeltur.  Som en av de få på jorden (Sagan är känd för att följa enbart 66 personer på Twitter och Ruby är sedermera en av ”elite 66”) fick Ruby ett svar från Peter där det stod: ”One day you could even become world  champion in a few years” <3

Härligt eller hur?

Jag finner Ruby fantastisk. Kanhända står ett par cykelgalningar till föräldrar bakom barnets första tramptag. Kanhända kan hennes starka intresse och självkänsla som cyklist bero på att hon bor i ett cykelfrälst land där både små och stora cykeltävlingar avlöser varandra både på nationell och på lokal nivå. Oavsett hur det startade så är det ändå nyfikenheten, glädjen och ivern som finns hos Ruby som person som har lönat sig och kommer förhoppningsvis att fortsätta löna sig. Ruby är den nya generationens cyklistförebild – ett bevis på den positiva utvecklingen och hur bra det är internet finns som låter alla komma till tals och synas på bra mycket mer jämlika villkor än ute i verkligheten.

Vi behöver fler Ruby. Och fler Peter Sagan som stöttar våra rubies.

Följ Rubys cykeltwitter och säg åt era eventuella kids att göra detsamma! Puss och sluta aldrig drömma.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Bland dom finaste intervjuerna jag sett :-)
    Fantastiskt helt enkelt och världen behöver fler Ruby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.