Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesCykel

Min (materiella) önskelista för julen 2020

Min (materiella) önskelista för julen 2020

Fredag bästa läsare.

Vad ska vi göra idag, frågade jag lillkorven imorse. Titta i julkatalogen och köpa alla leksaker mamma, blev svaret.

Well, jag vill inte vara sämre så här kommer den, min materiella (obs obs) önskelista för julen 2020. Let’s fönstershop:

Det är visst något med kombot svart och skärt som gör oss cyklister (särskilt kvinnliga sådana, bara att erkänna) sådär svaga om knäna och starka i övertygelsen om att måste ha. Fast helt ärligt, jag behöver ju ett par nya snabba cykelglasögon. Behöver. Hade faktiskt köpt dessa Rapha Pro Team Frameless tidigare men de är fortfarande off lager :'(

Jag älskar mat. Ni som läst länge vet dock att jag är sämst på att orka följa recept vilket gör att jag gör mig bäst på att få till enkel och snygg vardagsmat men sämre på avancerade helgpåhitt som kräver tålamod och just – recept. Då hejar jag hellre på med ett glas gott i handen eller sätts på en konkret uppgift, typ “hacka löken Katja, klapp på huvudet”. Vélochefs böcker är därför perfekta för mig. Få ingredienser. Inget jätteavancerat. Blir gott och visuellt tilltalande. Och matchar perfekt med både öl och vin. De första två böckerna fick jag som recensionsex, vad sägs om Food for adventure också Gawell Förlag? *ler gulligt*

Inget snack om den saken, den här saken aka Chêne Raw Cuff är perfekt. Det finns en tillhörande ring också. Kolla formerna. Kolla finishen. Skultuna design at it’s finest. Åh nej jag kommer inte låta bli att åka förbi bruket och testa dessa. Smycken är kul. Och lokala bruk måste stöttas. Bra, där har vi en rimlig anledning. 

En måste matcha sina smycken med cyklarna, det är sedan gammalt. Den här hösten har jag barskrapat cykelinternet på jakt efter en GB att både gruscykla och crossa med. De är ju inte faktiskt inte så många när det kommer till kritan. Trek Checkpoint SL5 känns just som en sådär lyckad korsning mellan modernt och klassiskt och så har den fått idel positiva recensioner vilket ju bådar gott. Tyvärr är den ju inte gratis men vilken bra cykel är det?

Skitsnygg är den och på köpet tunn, Petra-västen från Café du Cycliste. Normalt är jag smått anti tunna västar eftersom de brukar sakna bakfickor. Och backfickor är essentiellt för en som vill ha nära till kameran. Orka ta av västen och fladdra varje gång man vill fota någonting på turen? CdC har löst det med ett hål i ryggen, så en kommer åt tröjans bakfickor. Simpelt. Genialt. Ge mig tack.

När jag har skramlat färdigt med mina armband på min Checkpoint SL5 och fått i mig något gott ur Vélochef så har jag inget emot att gosas in under den här makalösa gröna pläden från Svenskt Tenn. För nätta 8000 kr får den dock tyvärr ligga kvar där på Strandvägen och mysa ifred. Jag myser kvar under min gula Klippan jag har fått av min Nadja i Göteborg. Som en varm behövlig kram känns det varje gång jag täcker benen med nadjafilten.

Nä nu får det räcka med fönstershopping. Men listor är ju kul. Att få är härligt. Att ge är dock mysigare. Har alltid tyckt det och kommer alltid att tycka det. Kanske är det för att jag får mer av att ge? Eh. Konstig formulering. Whatever.

Glöm nu inte vad som är viktigast i livet. Förutom cyklarna, det vill säga. Puss

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Jag läste “recensionsex” med sammansättningen på annan plats! :P
    Men anyway, har inte någon av böckerna, är nog dags :)

    1. Tja, jag bangar aldrig recensionsSEX, måste ju vara helt sinnes nice ju! Skämt åsido är de bra just för att recepten är simpla, goda, matiga. No krångel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.