Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Det sägs (eller var det Freddie som sa det i en Queen-låt som fastnat forever?) att pain is so close to pleasure. Och jag kan bara hålla med. Särskilt om det sker till toner värda miljoner, lyssningar alltså.

Utifrån statistiken vet jag att mina gamla intervallmixar är fortfarande poppis. Zwift eller inte, ibland vill man bara köra skiten ur sig till en gammal hederlig spellista. Med hjälp av watten, pulsen, borgskalan eller bara feelingen. Men visst, även Zwift gör sig fint till musik.

Jag är ett stort fan av klassiska intervaller – fyror, åttor, ettor osv. Jag vet att det är ett kanske inte sådär jättespännande men likväl effektivt träningssätt som gör stor skillnad både inom- och utomhus.

Den här styrkefyror-releasen är rätt syntig och lättsam i sin approach. Men misströsta inte – följer ni schemat kommer ni att ha svinont. Jag lovar. Och ni får också lova mig en sak, eller tre:

sak ett: Värm upp ordentligt, jag menar o r d e n t l i g t

sak två: Se verkligen till att växla mellan lätt och tungt, mellanmjölkandet har aldrig lett till starkare ben.

sak tre: Varva ner, också det ordentligt.

Här kommer det –  tryck på hjärtat för att lägga till listan i ditt spotifybibliotek:

Ca 20 min uppvärm, sedan 4×4 min mos resp. pulsmys följt av ca 20 min nedrull och ca 5 min på golvet-blund.

För utförligare förklaring, bra inlägg här.

Puss!

Katja

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.