Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykelkatten 💚Tvåhjulsmästarna

Delbetalning med Tvåhjulsmästarna – cykelsmart särskilt nu i mars!

Delbetalning med Tvåhjulsmästarna – cykelsmart särskilt nu i mars!

Inlägget är ett samarbete med Tvåhjulsmästarna – Cykeläventyret startar hos oss!

Har jag sagt hur värdefull du är kompis? Mycket värdefull!

Den här bloggens första inlägg, det i maj 2012, handlade om min ländrygg. Den där lilla knippen kotor som sedan någon månad tillbaka hade krökts i en för mig ny och beroendeframkallande vinkel. Jag var en femtedel ovan och orolig, som inte hade lärt mig det där med att sitta rätt, strunta i att spänna mig så mycket, höja kadensen och kanske låta bli att cykla hela tiden (listan på nybörjarmisstagen kan fortsätta i all evighet…) De resterande fyra femtedelar var jag lycklig, uppspelt men också trygg. Sedan den där vårdagen i mars då jag och Peter åkte till den närmaste cykelaffären för att hämta min första sportcykel hade jag nämligen inte haft tråkigt en endaste dag.

Att köpa min första racer var nervöst. Trots att jag hade vardagscyklat i många år så kunde jag prick noll om sportcyklar. Det enda jag visste och som kändes viktigast just då var tre saker. Ett: cykeln skulle ha bockstyre, annars var det väl ingen vass sportcykel? Två: cykeln skulle vara vacker och skinande, precis som de som kördes av hjältarna på Tour de France. Och tre: jag skulle ha råd med den.

Just punkt tre var en avgörande faktor. Jag hade nyligen fått fast anställning på konsultfirman där jag träffade gänget som drog med mig på diverse kondispåhitt – lunchskridskor, stafettvasor, badmintontisdagar, you name it – och som fick mig att genom svett, skratt och tårar återfå styrkan och livsglädjen efter en mångårig period av glansig festyta men mindre glittrigt inre (evigt tacksam gänget <3). Men alla roliga aktiviteter, med sina resor och sitt material, kostade ju pengar. Pengar jag hade ganska ont om, som inte direkt jobbat upp något kapital efter bara två år med liten, om än riktig lön.

Affärens näst billigaste instegsracer, en Specialized Dolce sport-någonting – så skinande vit, så bockstyrig, så vacker i mina nyförälskade ögon! – kostade sex tusen kronor, plus några hundralappar för pedaler och sådant då. En summa som jag förvisso hade men som jag inte hade någon lust att bli av med, sådär på en gång.

Vilken tur då att affären erbjöd delbetalning, och det med sjyssta villkor som passade min plånbok mycket bra. Jag delade upp köpet i rimliga sex månader och blev en stolt ägare till den glansigaste nybörjarracern av de alla.

2020 har jag avverkat en hel del sportcyklar – bockstyriga som rakstyriga, glansiga som matta, tävlingsredo som mammavänliga. Jag har köpt, hyrt och lånat. Och fortfarande inte haft tråkigt en endaste dag. För oavsett var på livsglädjeskalan jag befinner mig för stunden så finns den där – vetskapen om att det alltid, alltid känns bättre efter några tramptag på cykeln.

Just nu, i denna oroliga tid är det extra viktigt att fylla på styrke- och livsglädjedepåerna. Det görs förstås så klart bäst från sadeln ute i den friska luften 💚

Därför gillar jag att butikerna i Tvåhjulsmästarna-kedjan erbjuder delbetalning i samarbete med Santander Consumer Bank. På så sätt får fler chanser att bli med kvalitetscyklar och tillbehör i sin egen takt utan att belasta vardagsekonomin onödigt mycket.

Det finns ett gäng möjligheter – man kan till exempel välja mellan räntefritt, lägre månadskostnad eller några månader betalningsfritt. Oavsett vad man väljer ingår tydliga och sjyssta villkor som ger dig som blivande cykelägare en bra överblick. Den inbyggda köpförsäkringen “Mitt kort trygga köp” ger dig än mer kontroll över köpet (som prisgaranti, allrisk och en gedigen garanti på tre år).

Går du redan nu i cykelköpartankar? Passa på att handla i mars – under hela månaden gäller nämligen ett specialerbjudande som låter dig vänta med att börja betala i upp till sex månader. Självklart gäller samma sjyssta villkor och garantier.

Är du nyfiken på hur du gör för att delbetala ditt cykelköp hos Tvåhjulsmästarna? Läs här eller ring gärna din lokala Tvåhjulsmästarna-cykelhandlare som hjälper dig med alla stora som små frågor kring ditt köp.

Nu ska jag gå och ta fram min senaste bockstyriga cykelkompis ur cykelförrådet. Vart bär det av idag?

Inlägget är ett samarbete med Tvåhjulsmästarna – Cykeläventyret startar hos oss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.