Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningKatja om cykel

Nordic Wellness, Reck och braap

Nordic Wellness, Reck och braap

Tjaba fredagsfolks! Läget? Ser ni fram emot helgen?

Imorgon ska jag cykla långt och på söndag kommer min älskade göteborgska hit på plutthäng följt av nattspa & fine dining-mys på Steam Hotel. So yes I do se fram emot helgen.

Men nu till ämnet. Jag har bytt gym! Eller bytt och bytt, köpt ett kort på ett till gym. En biggie för en konservativ person som en annan. Men seriöst Friskis City. Efter alla felanmälan och förslag på vettiga inomhuscyklar så är det fortfarande inte fixat. Det finns bara två hojar, de står precis vid den (dragiga) entrén, de är anno 90-talet typ etc etc. Även om gymvyn i övrigt är fab så duger inte det gymmet till något annat än just – gym. Sedan finns det bättre anläggningar men de ligger längre bort från stan och då tiden är hårdvaluta för en småbarnsmamma kan jag inte riktigt räkna med de i dagsläget.

Hur gick det till?

Jo, jag lätt mig säljas på ett braigt event för några veckor sedan då grymme Johan Hammarlund hade bjudit in till nyöppnade Nordic Wellness Västerås City för cykelhäng, ett par cykelklasser (så klart) i gymmets nyinredda cykelsal och så kronan på verket – en föreläsning med en av Cykelsveriges proffsigaste cykeltränare aka mr Mattias Reck.

Mattias Reck är en tvättäkta folkkär cykelhjälte. Förutom att vara en sjujäkla lyckad coach med flera stora (och största!) pro tour åkar- och lagnamn på meritlistan så är Mattias en ödmjuk och humoristisk cykelfolkbildare som talar till cyklistförsamlingen på cyklistförsamlingens vis så att säga.

På tal om församlingen så är det alltid lika kul att se VCK samlade på ett och samma ställe och det utan cykelkläderna på. Man ba känner jag den och den? Har jag träffat den och den? Öh :P (Fast okej, på de här två korten känner jag igen de flesta)

Stämningen var mysigt eventig, det bjöds till och med på gymmässigt krubb från Salladsmagasinet och andra aktörer. Reck hade med sig sponsorn Maurtens dryck och det var gott det med, tycker alltid att Maurten smakar som Ivars vätskeersättning som jag otippat nog gillar bra mer än Ivar själv. Gillar skarpt Maurtens magsnälla idé, hade dock önskat att de la till lite fler sjyssta grejer som magnesium och sånt som man vill få i sig jämte carbsen när man tävlar. Men det kommer säkert.

Föreläsningen som handlade dels om Mattias år som proffstränare och dels om fördelarna med smart träning med wattmätare var grym – om än lite för kort, men så är det alltid med goda saker. Även om den inte innehöll några jättenyheter för oss som bekänner oss till skaran sifferfrälsta cykelnördar så var det likväl värdefullt att få höra Mattias tankar kring träningsupplägg och bli påmind om vikten av prioritering och periodisering. För övrigt något som tål att påminnas ofta om. I slutändan blev min övernyfikna hjärna sugen på mer och mer info och som så många gånger förr på att anlita en personlig cykeltränare, för att bli djävulskt snabb och lite till.

Men det blev förstås ett nej på den sista biten. Som heltidssmåbarnsmamma med en hektisk vardag värdesätter jag friheten att välja och vraka när och hur jag vill träna (och vet också att det ger bättre resultat när jag väl är redo att ge mig in i leken, ofc. Underskatta aldrig livets naturliga tillfällen till mental återhämtning. Att hinna med allt och det samtidigt är en mycket osmart idé för en som menar allvar både med sitt inre liv och med sitt intresse, i mitt fall tävlingscykling). Tills vidare är det alltså fortsatt Plutten och min inre PCT (och coach Tony då hehe) som sätter träningsschemat.

Och ni kan ju läsa mer om Mattias och hans verksamhet här. Bra skit!

Efter föreläsningen drog Johan igång ett sjyrre spinningpass på Nordic Wellness fräscha wattcyklar. Tyvärr kunde jag inte stanna kvar för att delta i det den här gången. Men tanken är att det förutom ordinarie pass med fysiska eller virtuella instruktörer ska köras särskilda VCK-pass. Håll tills vidare utkik i VCK:s facebookgrupp. Mycket bra idé att ge samtliga medlemmar ett forum för inomhusträning och umgänge. Det har vi inte haft förr. Applåder!

Jo men dåså. Sedan den kvällen för några veckor sedan är jag en glad sverigemedlem i Nordic Wellness*. Västerås mig veterligen första wattmässiga cykelgym i stan.

Så nu drar jag dit för lunchträning. Puss!

  • Friskis behöver dock inte deppa ihop helt och hållet, jag är fortsatt medlem även där och kommer att köra lite gympass där också. Vyn från gymmet är ju ändå rätt fab…

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.