CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesKatja om cykel

My brilliant vacation (jag är redo).

My brilliant vacation (jag är redo).

Chilloutface.

Hej och härmed är mitt vuxenlivs semestrigaste sommarsemester slut. I’ve been everywhere man, men också ingenstans gal. Så närvarande fysiskt, så frånkopplad online.

Stötis

Har varit till Sälen med lilla knasfamiljen min. Traskat runt på fjället, ätit våffla, jagat troll i skogen, legat sjuk – så klart, vad är väl en månad utan minst en veckas sjukdom?, läst. Så en sväng till Norge, jättarnas hem – makalösa Jotunheimen. Cyklat upp, upp, levt på läfsor, kastat sten i isiga fjällbäckar och studsat campingstudsmatta och njutit av molnen med liten. Tillbaka till Sälen nu, frisk, Tour de Stöten ja tack, svettigt och jävligt, härligt fritt på landsvägarna då de flesta höll sig offroad.

Major sheepfullness i Jotunheimen

Fyra bra grejer med att cykla i Norge:

 

 1. Ulliga får/kossor i vägen – fett gulligt
 2. Sällan för hett, och är det hett så cyklar man bara högre upp i bergen
 3. Rastplatser med herrejössesvyer precis överallt.
 4. #sharetheroad-attityden hos 99,9% av medtrafikanterna

Klart man matchar sitt lilla röda fjällbär

Hemma någon dag, firat morsan, sen nä, måste iväg, dags för nästa äventyr. Packat vandringsryggan till mig och kånken till Ivar, upp på tåget till Göteborg, ett gäng underbara dagar hos bästis och hennes familj. Fest, rosé, dans, bad, båt ut till skärgården, se barnen leka och utvecklas tillsammans – så mycket kärlek! Så dags att vinka hejdå, team Ivar och Mamma vidare till Karlstad och min egen sola till vän i Värmland. Fint hotellhäng, ännu finare äventyrsdag och Karlstad – vilken jäkla pärla! Nästa cykeläventyrsweekend får lätt förläggas där.

Mystiska stigar i bästa äventyrssällis på Hönö

Hem till Västerås och så till byn, kära Hedesunda. En vecka i hujedamejhetta som botats med kylande bad, svalkande cykelturer och isande sanningsenlig läsning (Geir Gulliksens Se på oss nu vart det den veckan). Fortsätta baka sandkaka och äta bär (aldrig ätit så mycket bär som i sommar)

Pluttens favvosysslor sommaren 2019:

 

 • Baka sandkaka
 • Dansa (till bra musik förstås) <3
 • Pyssla med klistermärksböcker – tips för er som reser med barn btw, en sida räcker länge länge!
 • Rita och måla
 • Lägga bokstavspussel.
 • Äta bär direkt från busken
 • Ljuda massor varav det mesta rätt förståeligt bara man tänker till ett varv.

Älskar att tågluffa med dig!

Och så äntligen hemma och så… sjuk igen. Fan fan fan, samma jäkla skit som vanligt. Ont i halsen. Total orkeslöshet. Ingen cykling. Bita ihop. Vila hemma, vila i tanken om att det blir bättre så småningom. Njuta av lugna lekar med Ivar. Skratta åt dumma serier. Bli frisk.

Premiärade en fin Sigr-jersey

Och så till slut torsdag. På med festivalkitet – zoom zoom bye bye Sverige, ha så skoj Plutten och pappsingen din, nu kör Katja & Co. Dekmantel och Amsterdam – en av de fiiinaste elektroniskmusikfesterna out there. Laddade för en gångs skull ner instagram så vissa av er kunde kanske hänga med en sväng på stories – overallkänslan var som beskrivet att we have been blasted into tiny space particles once again. I övrigt – mys, sömn, Pride, all smiles. Så tacksam för helgen, vi är bäst är vi inte Tony (som för övrigt inte längre lever i stödkrage wii)?

Här har ni lineupen förresten ↑

Kanske snyggaste bajamajaselfien ever om jag får säga det själv.
Att gömma sig undan regnet med random sköna strangers, så typiskt

Oki så här var en pytterecap från min semester. Är väl medveten om att den kan låta som att jag mest åkt runt och inte vilat så mycket så har jag det big time. Och jo, det är självklart lite mer jobb att kuska runt med en småtting jämfört med att resa själv, och inte fan får man sova ut ordentlig heller (förutom när man är i Amsterdam då hehe). Men då jag har unnat mig sköna venues, stängt av alla tröttsamma måsten, that social media shit och förbjudit mig själv att vara påpassande, skapande och kreativ annat än som mamma så har jag kunnat njuta av det där uttjatade men likväl svårfångade – NUET. Vilket ju görs bäst på resande – cyklande, gående, tågande, läsande, dansande, badande – fot?

Dunet, blött och således lyckligt

Nu är jag tillbaka i verkligheten. Jag hade kanske behövt någon semestervecka till men det är rätt lugnt och skönt på jobbet så jag kör på och betar av sådant som jag annars sällan hinner, och förbereder mig för de kommande utmaningarna. Det blir också till att städa lite i cykelstallet samt cykla in mina bästa årstider – sensommaren och hösten.

Ah men som när cykelgubbsen här hemma väntar på när en ska pinka klart.

Jag är detoxed. Jag är positiv. Jag är skönare, starkare, lättare. Jag är redo och ska ladda systemkameran. Faktiskt för er skull cykellovers. Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.