Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Tack för ett fint jobb och en bra deal Cykloteket Västberga – vi blev väl omhändertagna

Cykel är kul. No shit det är. Särskilt när man är mitt uppe i det.

Jag är uppvuxen med att cykla i skogen. På landsväg, grusväg och jordig stig. Van vid att välja det spåret som känns bäst framför det som anges som framkomligast. Van vid att alltid gå min egen väg, att bli uttråkad av att lagspela bara för att men alltid noga med att sakta ner, ställa upp och offra mig själv när jag vet att det behövs. Plågad av att alltid känna mer än andra, rädd för att någonsin tappa känseln.

Född med två brutna nyckelben och en nedärvd känsla för klassisk stil. Accepterande mot det normala och glättiga, trygg i det annorlunda och vemodiga. Kär i att vara kär. Social när jag kan, om jag får vila i min ensamhet mellan varje tagning.

Glad på mtb särskilt när det blir sådär lagom tekniskt. Het på dh – ge mig ett hopp eller fem! Lycklig på CX, sällan skrattar jag så mycket och sällan är stämningen så go som på ett crosslopp (särskilt om jag får spela låtar!)

Men det är på landsvägen, solo, i klunga off eller on race som jag är hemma.

Efter ~två år utan racer har jag firat mina personliga framgångar (och motgångar, hey – de är en del av gamet!) med att bli med världens finaste racer. I alla fall för mig, i sommar och med vår nordiska natur som kuliss. Och okej då, även sådär allmänt recensionerna av att döma?

En Cannondale Supersix Evo, 2019-årsmodellen med skivisar och gemytlig Ultegra-rigg.

Under jungfrufärden i söndags – förbi Strömsholm slott och genom en allé så klart! – slog jag ett par av mina gamla Strava-tider med råge. Och då sitter ändå standardhjulen på!

Välkommen till stallet, Sir Arthur Cannondale*. Välkommen hem, Katja.

En cykelteknisk recension kommer. Nu vilar vi i njutningen. Puss!

(och du underbare herr M. som vill bygga en superfin bockstyrig cykel åt mig – självklart har jag inte lagt ner idén om ett samarbete! Men det blir en cykel i ett helt annat syfte för nu har jag fastnat för Archie och är tyvärr ganska envis (och oekonomisk) av mig när det kommer till sådana saker.)

Inte utan min lillmek <3

(alla kort av Jonas Wiking)

* Förutom att författa fantastiska thrillers om gode Sherlock & Co skrev Sir Arthur Conan Doyle förbaskat bra ”vardags”noveller från sin tid som läkare. Rekommenderas varmt även om de inte finns översatta till svenska (än). 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

    1. Haha thanx jag vet, en känner sig helt klart tvungen att skärpa sig och bli stark när man hojar runt på en sådan skönhet! 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.