CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Mellan rundorna

Min vackra vinterlördag i och off-spåret

Min vackra vinterlördag i och off-spåret

En måste matcha vintern aight?

Hej från kökssoffan i Hedesunda! Snöflingorna dansar balett och det är stolta minus tolv i luften. Vilken underbar, vintrig vinter vi har välsignats med i år! Igår var det snälla minus åtta och strålande sol. Från början hade jag tänkt att viga helgen åt cykling men skidlängtan blev för stor. Rastade därför min inre introvert i Hedesunda IF:s kärleksfullt preppade spår. En helhärlig enochenhalvtimme klassiskt blev det. Helt solo var jag dock inte – igår var vi många, snabbisar som chillisar som passade på att Wow visst är det fint idag?-skida (och skotra) oss genom förmiddagen. På tal om chilla så borde jag kanske ha tagit lugnare än vad jag gjorde. Men det är ju så urbota tråkigt att gå på skidor, även för en annan med undermålig teknik som i sig bromsar ner farten ^^

Alltid lika gulligt när grabbarna ska stila inför en mitt i skogen :))

Skojigast var dock att ta sig hem på den ospårade banvallsdelen, istället för att nyttja bilen då. Utifrån såg jag nog rätt Bambi ut men jag kände mig som liten på landet där skidor och kälke var det mest självklara och oftast enda vintertransportmedlet mellan gårdarna och till och med mellan byarna.

Snösmaskens puss på dig, cheesecakepuss på mig

Väl hemma väntade korv med mos och tretton kilo mycket pigg och nyvaken Plutt att glädjas åt. Och ett hett bad icke att förglömma. Resten av dagen fikade vi, tränade på att klättra på möbler och bläddrade i gamla bilderböcker. Heja Bosse Bildoktorn, Hemkunskap anno 1967 och När Var Hur 1985! Kul för både pluttig som stor.

Idag måste jag tyvärr vila eftersom den kliande halsen jag haft sedan i fredags inte riktigt vill ge sig. Fram med teet och bilderböckerna!

Har ni också klämt lagg eller vintercyklat i helgen?

Puss

fröken känsligast luftrör

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Hade nog varit roligt att tolka bakom en snöskoter, ha med ett snöre med karbinhake i enda änden nästa gång utifall…

  2. Skidat i dagarna två! Vintercykling i all ära men det går helt enkelt inte upp mot att trycka en backe på skidor och sedan forsa ned med fartvinden i fejset. Älskar.

    1. Purrrfect! Tyvärr var det lite ont om backar på min runda :'( Lite självvalt dock, orkade inte bryta nå ben just i lördags… (tekniken du vet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.