CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Katja kör MTB

Sista fjällglimten på två hjul

Sista fjällglimten på två hjul

Igår förmiddag var det dags att säga hejdå till fjällen för den här gången. Återstod den långa och varma bilresan hem till plattlandet. Därför bestämde jag mig för att hinna med en sista fjällglimt för att inte låta dammsugartrynet bli mitt färskaste minne från vistelsen. Knottkliig och svettig efter stugstädningen cyklade jag därför en bit av Södra Kungsleden upp till Östfjället, ner till Östfjällsstugan, tillbaka upp till toppen och så ner igen.

Det cykeltekniska var sådär eftersom sänkstolpen trots justeringsförsöket hade gett upp helt att hålla sig kvar i högsta läget (tänk er att cykla uphill på en downhillhoj så fattar ni). Och så kändes det som vanligt mycket märkligt att köra en asfalts-/grusstigning på en osmal icke-bockstyrig cykel… Men det var sekundärt.

Det var ju de befriande karga kulisserna, lavendeln… ljungen, den höga luften och regnförsmaken i munnen jag hade cyklat upp för.

Och för en stund på tu man hand med tystnadens melodi ⛰

Puss.

Och det blir fler berg innan semestern är slut.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.