Cykelkatten

Afterbike, afterglow

OMG idag är det sista dagen som Jonas jobbar. Sedan har vi äntligen vår efterlängtade semester ihop. Vår första långperiod ihop som en familj alltså. Hela juli plus ett par veckor till. Vilken grej va. Kommer att ta ett tag att landa i det känner jag.

Alla tre har längtat så efter att få vara tillsammans ordentligt. Igår fick jag trösta Plutten som hade borrat in ansiktet i Jonas kudde och gnällde papapapa när Jonas hade gått till jobbet. Plutten lilla då.

På tal om Plutten, vet ni vad jag längtar till? När sonen är så pass stor att jag kan storstadstrippa med honom. Tanken på hur mycket kultur, historia och peoplespotting det finns att utforska tillsammans ger mig sådana lyckokickar. Fast storstäder är inte för sommartider de.

Nä, sommartid gäller förstås naturen. Och så även i år.

Vi har inte gjort någon fast tidsplan. Båda har varit sjuka (jag börjar äntligen se ljuset efter tre+ veckor) och har haft fullt upp med annat – lägenhetsförsäljningen, släktbesöken, jobbet och päronlivet.

Men vi har i alla fall definierat vad vi är sugna på och det är

Njuta 

Ivars första sommar utanför min mage. Vår första sommar som tre. Nya mirakel sker varje dag. Vi har en liten babyson att uppfostra och njuta av i sommar. Bästa sommarplanen hittills.

Cykla 

Så klart. Det blir mountainbike och planen är att försöka hinna med cykling både här hemma och Bergslagen och en sväng uppe i de närliggande fjällen. Hela mitt väsen längtar efter att helhjärtat ägna mig åt det jag älskar och det med en frisk kropp.

Men sedan tänker vi också äntligen “skola in” Ivar i cykelkärran – något jag hade tänkt göra för ett tag sedan men som tyvärr inte blivit av än. Jag ser extra fram emot den biten eftersom det är då vi får cykla tillsammans. Igår var vi och tittade på lite barnhjälmar men hittade ingen fitting och snygg nog där vi var.

Turista hajka och sånt 

Se saker, hajka, hälsa på vänner, bada. Var exakt vet vi inte. Sin vana trogen är Jonas sugen på norr – som i Norrland och Norge. Jag är sugen på både och. En sak vet jag i alla fall och det är att jag måste få i mig minst ett par-tre dagar hav. Riktigt hav. Saltigt hav. Kanske västkustenhav? Känner jag oss rätt så hinner vi med både och.

Vila och egentida

Om det är någonting båda vi vuxna behöver som mest så är det vila. På vårt sätt förstås. Varvandes aktiviteter med lata dagar i solen. Nu har jag i och för sig haft lite för många lata dagar i solen i och med den förbaskade sjukan så jag är inte speciellt pepp på att fortsätta “lata mig” fysiskt men jag behöver vila ut huvudet. Få göra lite o-mammiga saker. Få äta en måltid ifred. Få cykla utan mammastressen som rubbar fokusen. Det är sådan vila jag behöver, har behövt länge. Därför har vi bestämt att jag ska få minst ett par dagars solosemester och min plan är enkel – packa apiduran, distansa iväg till något ställe där det finns mjuka sängar och hotellfrukost, övernatta och sedan cykla hem först när jag känner för det. Det kommer att kännas märkligt och underbart i ett tror jag.

Låter det som att vi ändå har ett gäng planer? Visst har vi det. Vad som sedan blir av och hur är en annan femma. Känner jag oss tre rätt vilket jag tror att jag börjar göra vid det här laget så kommer det att bli en skön semester full av wow, lol och en dos av självförvållat #htfu.

Har ni några roliga sommarsemesterplaner? Tell me. Puss.

English: Our first summer vacation as a family starts tonight. I’m looking forward to spend time with out baby son, to ride, to sleep, to get some me time and to enjoy life.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Ah havet!! Rätt; saltigt ska det vara på semestern. Det påminner mig om att jag knappt alls stoppat nyllet i plurret i år. Bättring. Man ska känna saltkladdet i håret och på huden. Både sin och andras <3

    1. Kanske får du chansen imorgon om ni cyklar förbi skärgårn? Nog är Sthlms hav något bräckt men ändå ;) Vi får se till att bada ihop nån gg under sem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.