CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesLivsstil

Bråda dagar och vardagsretreats

Bråda dagar och vardagsretreats

Hej. Extra dålig bloggare just nu. Bråda dagar här hemma! Mycket som ska hinnas göra (hinna göras?) inför flytten. Två visningar denna vecka som kräver städning. Packningen och annat fix samtidigt som tussis ska få ro och röra sig tryggt mitt i hemmet som förändras för var dag.

Samtidigt utspelar sig våren utanför hemmets en gång så tjocka vinterväggar, tränger sig in mer och mer och väggarna är snart ett minne blott.

Det är både behagligt och samtidigt omöjligt att gömma sig inomhus några längre stunder. Utomhus söker jag små och större vardagsretreats för mig och min bebis så att han lär känna världen i ett lugnt tempo. För så mycket det finns att se, så många sensationer för en som upplever allting för första gången och jag vill inte att det ”bara” sker i förbigående. Jag vill ge det tiden och rummet att ske. Det är viktigt. Det får kosta precis hur mycket tid och trötta fötter som helst.

Minst en rejäl promenad om dagen, finns det något härligare än att åka vagn och titta ut på världen? En måltid vid Mälaren med mandarinänder och ekorrar som sällskap. En kortistågresa med sövande utsikt över ljusgröna ängar med tunnbenta rådjur vid horisonten. Kaffekvarnsurret på det lilla bageriet. Att hålla i en riktig pappersbok. Rulltrappans ledbelysning i glada färger. Doften av mammas bakverk, smaka lite. Ljudet av ett propellerplan. Att sitta uppe i vagnen med suffletten nere och ta in omgivningen. Vi stannar upp, i parken, i skogen, mitt i staden. Den urladdade spruckna mobilen (som jag bloggar från just nu), fixartankarna, stressen ligger och skräpar nere i skötväskan ihop med en halväten bar och halsduken som inte längre behövs.

– – –

Idag har jag så trötta ben. Körde rätt tufft på Monarken igår, sedan någon mil promenad mm i solen och värmen i Enköping, årets första familjepicknick i Örsundsbro, lägenhetsfixet… Ikväll är det första visningen. Idag ska det bli mycket varmt här i stan och jag vill helst bada isvak (finns det is kvar ute på Mälaren, nån som vet?) men får nog inte det. Så det blir till att köra ett utomhuspass gruppmammaträning och så en omgång Monarkcykel då. Längtar till imorgon och till helgen för utomhuscyklingen!

Nu vaknar Ivar. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.