Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja kör MTB

Min nya mtb och lite mer om årets satsning.

Min nya mtb och lite mer om årets satsning.

God lördagsmorgon folks! Ute är det fullt med härlig snö, Kalla har tagit årets första OS-guld och skidlängtan är stor – det får bli till att preppa och valla gammskidisarna i veckan, ångrar nästan att jag inte gjort det till nu i helgen!

Men det bor en ännu större längtan i min hopplösa cyklistkropp. Jag har ”hintat” om det på insta och jo, the rumour has it –

jag har äntligen blivit med en egen och framför allt ny och katjafittad mountainbike!

Katjas tidigare mtb, kort om:

– Beg. vit supersnygg men en storlek för stor Grand Canyon Al 26”. Köpt av en kollega i syfte att tjäna som vintercykel. Blev mer än så. Första CX-tävlingen (Karlstad 2014) kördes på den. Många skoj turer bl a uppe i Järvsö, i Sveg. Bidrog mycket till bättre CX-teknik. Omnämns även i CYKLISTPODDEN #2 som en av Annas vurpcyklar.

– Beg. grå-röd mindre snygg och mycket tung men ganska rätt i storlek Crescent Freke 27,5”. Lånad av Valle under graviditeten – många kanonturnering bl a Björnlunken, Norbergs mtb-bana m fl, friköpt senare, bor nu hemma hos Johan i väntan på bättre tider hos någon annan ägare. 

Jag och Jonas (som trots att han främst randonnéat under de senaste åren är en duktig mtb-åkare i grunden och min goda rådgivare i skogshojfrågor) har länge funderat på vilken maskin som skulle passa bäst för mina behov 2018. Det måste vara en prisvärd (småbarnsföräldraekonomi plus 2018 är ett comeback-år etc.) men läcker och raceduglig cykel som levererar fart men även gör sig bra i brötig terräng.

Årets mål är nu satt och det blir – tadaa! – crosscupen 2018/19. Och i år blir vägen dit något annorlunda än förr. Istället för det tidskrävande landsvägsnötandet (som jag inte tänker låta bli helt, bara hålla nere på av träningstidsnöd- och omväxlingsskäl) så blir det för det mesta mtb och ju längre säsongen lider, grenspecifik teknikträning.

Men självklart blir inte mtbn enbart ett verktyg inför crossäsongen. Jag har ju som ni vet längre nosat på den grenen och i år blir det till att ge den en stor, fin och ordentlig chans! Med ett gäng race och så.

Så i torsdags var vi iväg till bästa Stenströms Cykel där Sören & Co. var vänliga nog att ”bygga” en bana till mig så jag kunde testa de utvalda cyklarna och känna på svängarna och sådant. Och det blev en…

NÅ?

Nä ni. Det berättar jag när den kommer vilket blir någon gång i mars. Men gissa på den som törs 😜

Nu blir det en vintrig utflykt med lilla familjen min. Puss på er.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.