CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Cykel

Fredagsläget och fredagsmixen

Fredagsläget och fredagsmixen

Hej, hu så skoj att så många läste, uppskattade – och förhoppningsvis drar nytta av! – gårdagens vätterninlägg <3 Nu är jag och lillebrorsan på jobbet och do our thing här (läs: jag jobbar, brorsan spelar spel), snart tömmer vi gammelmyntbössan på en lyxlunch ihop med våran Jonas, och senare på kvällen tar jag och lillen tåget till Göteborg för att bo på Avenyn och göra stan med min bästis och hennes familj i dagarna två. Härliga planer eller hur? Hela den här veckan har varit en liten på-gränsen-till-utmattningsdepression-mardröm så det ska bli ruggigt skönt att släppa allt och bara koncentrera mig på njuta av en av mina favvostäder tillsammans med de jag tycker om.

Till er mina kära läsare kommer det här en liten härlig fredagsmix av braiga saker just nu, för jag gillar dem helt enkelt. Voilà!

★ Cykelbrills från ALBA OPTICS – som gör top notch moderna versioner på klassiker burna av Berzin, Pantani, Indurain. Det var min käre retrolover till kompis AK som tipsade mig om affären, och jag kunde förstås inte låta bli att dreglandes köpa ett par nämligen dessa till Jonas. Ni ska få se lite shots sen men jäklars va läcker han är i dem!

Emma Johanssons nya cykelsatsning på unga lovande icke-manliga landsvägscyklister- yes äntligen tack! Vikten av förebilder och någon att se upp och faktiskt relatera till går det inte att tala för mycket om. Inom mtb som ju allmänt är en lite mer modern gren är det bättre ställt med liknande saker, men på landsvägssidan är det fortfarande ont om organiserad inspirations- och förebildsbaserad träningsverksamhet med en kvinnlig förebild i centrum. Till att börja med bjuds tio stycken duktiga unga cyklister (man får söka!) upp till ett träningsläger nere i Vårgårda i samband med World Tour-tävlingarna – med efterföljande uppföljning. Jag hoppas att projektet växer och ger både resultat och fler liknande initiativ i längden.

Instakontot Gammal Reklam – med cigaretter! svartvitt! noll kolhydratångest! käcka oneliners! gult foto! och många fina typsnitt. Har egentligen inte så mycket med cykel att göra men äsch, en kan väl inte bara följa cyklister, cykelfotografer och gulliga djur?

 

 

Spring-/balanscykeln Early Rider Road Runner med bockstyre, alltså för gulligt eller hur? (okej host man får inte säga gulligt om barnsaker utan barns aktiviteter ska tas på allvar jag vet bla bla) Det finns en variant med rakt styre också men liksom inte riktigt lika originellt då. Gillar att sadeln är sådär brooksig och att styrstammen är gubbvänd, inte så stort skillnad mot min cross med andra ord. Tips tips tips med er med kids.

Det var den lilla fredagsmixen det – hörs vidare i helgen fast då blir det via mobilen för har inte någon dator med mig. Puss och ha en grym helg ni!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.