Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CykelKatjas gravidträning

Tack och om veckans träning.

Tack och om veckans träning.

Hej och tack alla ni som har gillat, delat och kommenterat mitt inlägg om den i de flesta vettiga människors självklara men som det tyvärr ser ut just nu avlägsna, lagen för cyklisternas säkerhet. Ju fler som höjer sina röster, desto svårare blir det för dem som hör rösterna att undvika göra något åt problemet. Och en till sak. Ni behöver förstås inte hålla med mig men jag är övertygad om att offentlig pajkastning är den minst konstruktiva metoden. Även om vissa beter sig per definition som idioter så hjälps diskussionen inte av att cyklisterna kallar bilisterna för idioter, och vice versa. Hellre acceptera att båda delarna finns och anpassa samhällets fysiska och rättsliga uppbyggnad därefter.

Ni som vill fortsätta läsa och diskutera är varmt välkomna att gå med i facebookgruppen Lagstadga 1,5 m för våra liv.

Nu till Katja. Eller snarare veckans träning! (intressant att jag nästan alltid kommer på att blogga om veckans träning på onsdagar, helt oplanerat)

Hittills har veckans träning bestått av antibiotikaberoendevila i måndags och en lika lång som kall promenad igår. Yes, åkte på en liten ettrig infektion för ett par veckor sedan så måste trycka i mig mediciner.

Igår var dock sista dagen jag tog pillren så känner mig fri idag. Fri och oerhört trött för mina ben fortsätter plåga mig om nätterna. Som gravid och icke-tävlande är jag en mistress av njutningsmotion men det börjar förstås dra i cykeltarmen. Idag blir det dock styrketräning på gymmet vilket känns som en hädelse i det soliga vädret men jag har sovit för dåligt för att cykla ute helt enkelt. Ryggen gnäller för det så det blir rygg, rygg och mer rygg ikväll. Okay kanske något ben eller två också. Imorgon hoppas jag kunna cykla, på fredag blir det njutningsmotion fast vad pallar jag inte planera nu och i helgen tänker jag cykla minst två pass. Om gravidkroppen är snäll så blir det nog EngelbrektsRundan i Norberg på lördag. Man vill ju inte missa målhamburgarn liksom!

För övrigt måste jag göra tre saker, på tal om träning alltså:

– kitta upp mig på ett par nya träningsbehåar ty växt ur mina

– lära mig gå med stavar (alltså… det är inte lätt när man är en goofy person?)

– skaffa ett par riktigt fräna och lätta vandringsskor inför sommarens alla gå-äventyr!

Det var det om veckans träning. Nu rör vi oss mot varmare breddgrader om man ska tro SMHI. Hoppas på kortbyxat i helgen. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.